Gihosoft Free Video Editor - Knippen en samenvoegen

Gihosoft Free Video Editor - Knippen en samenvoegen

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 27 juni 2021 - 10:16

Aangepast: 25 november 2022 - 11:00

Dirk Schoofs

Eerst dachten we dat Video Cutter zijn naam dankt aan het feit dat het software is om video’s mee te snijden, en dat je met het broertje, Free Video Joiner, filmpjes samenvoegt. Uiteindelijk bleek het te gaan om een en dezelfde tool met een gespleten persoonlijkheid: Gihosoft Free Video Editor.

Bizar, op de website van het Chinese Gihosoft vind je afzonderlijke pagina’s voor Free Video Cutter en Free Video Joiner. De ene om te snijden, de andere om samen te voegen. De waarheid is dat je via beide wegen hetzelfde programma binnenhaalt: Free Video Editor.

Niet correct

Eigenlijk is zelfs de naam Free Video Editor ook niet helemaal correct, omdat je geen andere bewerkingen kunt uitvoeren zoals geluid extraheren, overgangen plaatsen of ondertitels toevoegen. Het gaat om een gratis video-trimmer en -joiner waarbij geen kwaliteitsverlies optreedt, als je tenminste niet van het ene formaat naar het andere converteert.

Knippen

Een grote troef is de heldere werking van het programma. Om een bestand bij te snijden, stel je de begin- en eindtijden in via twee schuifjes of via de tijdstempels, en je klikt op Cut om de knip te maken. Daarna verschijnt er een pop-upvenster waarin je op OK of op Map openen kunt klikken. Het ingekorte bestand komt terecht op de locatie die je vooraf selecteert.

Filmpjes samenvoegen doe je in dezelfde werkomgeving. Je klikt op de knop Add Files en vandaar selecteer je de bestanden die je wilt samenvoegen. Inmiddels is de knop Cut veranderd in Join. We hebben gemerkt dat de Windows-versie geen drag-and-drop ondersteunt. Het knippen en samenstellen van nieuwe audiobestanden verloopt op dezelfde manier.

Conclusie

Een eenvoudige, gebruiksvriendelijke videobewerker komt altijd van pas, zeker als hij gratis is. Gihosoft Free Video Editor is zo’n product waarvan je in een oogopslag begrijpt hoe het werkt.

6,0

ONS OORDEEL

Gihosoft Free Video Editor

Pluspunten

Ondersteunt de belangrijkste video- en audioformaten

Eenmaal klaar hoef je de video niet te renderen

Geen kwaliteitsverlies

Minpunten

Verwarrende voorstelling op homepage

Geen overgangen

Conclusie

**Prijs** Gratis **Taal** Engels **OS** Windows en macOS **Website** [www.gihosoft.com/free-video-cutter.html](https://www.gihosoft.com/free-video-cutter.html)...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000