Het is nog niet te laat om aan je goede voornemens te werken. Je smartphone kan je daar bij helpen: luister naar deze tips om gezond te worden met je mobiele telefoon op zak.

© CIDimport

  Dit is een partnerbijdrage. Lees hier wat dit betekent.
 

De mogelijkheden van een smartphone worden steeds groter. Een van de meest recente trends is het bijhouden van fysieke gesteldheid. Aangezien de meeste mensen hun smartphone altijd bij zich hebben, kan hij beschikken over een boel relevante data. Met toevoegingen zoals hartslagmeters en apps die alle verzamelde data exact bijhouden en categoriseren, kan je een goed inzicht krijgen in je bewegingspatroon.

Wat voor smartphone kan je het beste kopen als je erg begaan bent met je gezondheid? Als je kijkt naar de Samsung Galaxy S7 specificaties zie je dat dit zeer recente toestel is uitgerust met een wagonlading sensors. Ook vind je op deze telefoon een speciale app terug, genaamd S Health. Daarin wordt al je bewegingsinformatie per dag samengevat en opgesplitst in het soort activiteit. Zo kan je zien hoeveel je per dag hebt gelopen, gefietst en hardgelopen.

Daar houdt het feest echter niet op. Er zitten diverse trainingsprogramma's in die erop zijn gericht je activiteit te verhogen. Ook kan je gegevens zoals je bloedzuurstofwaarde, hartslag en bloeddruk in de app laten opnemen. Dat kan je doen met de sensors in de Galaxy S7 zelf, maar ook met meetapparatuur van derden. In S Health werkt het allemaal.

Je hoeft echter niet persé een Samsung aan te schaffen. Wil je bijvoorbeeld een Huawei Mate 8 kopen, dan kan dat ook. De S Health app werkt ook op dit toestel. Ook hier kan je gewoon over alle functies van S Health beschikken die we eerder aanhaalden. Huawei heeft geen eigen app die zo uitgebreid is als S Health, maar er zijn voldoende opties van derden mocht je liever niet aan een Samsung-app willen.

Denk dan aan apps zoals Human en Google Fit. Die houden beide je activiteiten op een dag bij, zodat je precies weet wanneer je genoeg hebt bewogen en wanneer je nog een blokje om moet. Zo krijg je bij Human precies te zien hoeveel je op een dag beweegt, uitgedrukt in minuten. Als je wat dieper graaft in de app kan je zien waar die activiteiten allemaal uit bestaan. Google Fit werkt ongeveer via hetzelfde principe, en houdt ook dezelfde gegevens bij, maar heeft een iets ander uiterlijk.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000