Game Mode Windows 10 onderdeel van Creator's Update

Microsoft maakt bekend dat een nieuwe Game Mode voor Windows 10 onderdeel gaat uitmaken van de Creator's Update. Na verscheidene geruchten kondigt het bedrijf de modus nu echt aan.

Nog altijd is echter onduidelijk wat de Game Mode precies doet. Microsoft laat het voorlopig bij 'het optimaliseren van je Windows 10-pc voor gamen'. Dat mysterie moet spoedig opgelost worden in een aankomende Insider-build. 

UWP en Win32

In de meest recente build dook de modus al op, maar werkt 'ie nog niet. Wel is nu duidelijk dat de Game Mode niet alleen werkt met UWP-games die in de Windows Store zijn gekocht. Ook Win32-games (zoals die bijvoorbeeld op Steam worden gekocht) moeten er van kunnen profiteren.

Een andere belangrijke nieuwe feature op het gebied van gaming is de integratie met Twitch-concurrent Beam. Windows 10 maakt het al langer mogelijk om gameplaybeelden op te nemen via de Gamebar (windows-toets + g), maar straks is ook livestreamen een optie.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000