Soms zegt een instructiefilmpje meer dan duizend foto’s. Om zelf een instructievideo te maken, kunt u dure capture-software aanschaffen, maar het kan ook gratis met Free Screen To Video. Dit programma maakt het eenvoudig om een schermopname te maken. Het eindresultaat bewaart u als videobestand met de indeling avi, flv, wmv of swf.

De website van de makers begint in het Frans. Klik op het icoontje van de Engelse vlag om de taal te veranderen. U vindt Free Screen To Video vervolgens onder Products, Free Screen To Video. We hebben een opname in wmv-indeling niet goed aan de praat gekregen op onze test-pc, maar de overige standaarden werken prima. Start Free Screen To Video op en kies met de knop links van Configurations de indeling van het videobestand, bijvoorbeeld avi. Technische opties van deze indeling vindt u onder Configurations. U kunt het complete scherm opnemen (Entire screen capture), een bepaald Windows-schermpje (Window Selection Capture) of alleen een gedeelte van het scherm (Selected Area Capture). Let op: hoe groter het opnamegebied, des te groter wordt het videobestand. Klik op de knop Start om de opname te beginnen. Free Screen To Video vraagt om een bestandsnaam en waar u de video wilt bewaren. U kunt de opname pauzeren met F9 en beëindigen met F10.

© PXimport

Met Free Screen To Video maakt u snel een instructiefilmpje.

© PXimport

Free Screen To Video

Freeware

Taal Engels

Medium 4,0 MB download

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000