Foxconn verhoogt salaris werknemers

Foxconn gaat het salaris van de werknemers die aan de productielijnen in de Chinese fabrieken werken, met 16 tot 25 procent verhogen.

Het Taiwanese Foxconn is een van de grootste fabrikanten van elektronica. Het bedrijf produceert computerhardware voor vrijwel alle grote merken waaronder Apple, HP en Dell. Ook gaat het bedrijf het aantal overuren van de fabrieksarbeiders verminderen.

De maatregel is een gevolg van de toenemende kritiek op de arbeidsomstandigheden en de werkdruk waaronder de Chinese arbeiders hun werk moeten doen.

Apple gaf vorige week nog opdracht voor een onderzoek door een onafhankelijke instantie naar de werkomstandigheden van zijn toeleveranciers. Foxconn stond daarbij boven aan het lijstje van te controleren bedrijven.

Foxconn heeft een aantal keren het nieuws gehaald met zelfmoordpogingen onder de werknemers. Zo liet het bedrijf netten rond fabrieksgebouwen monteren die springende werknemers moest beschermen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000