© PXimport

Fotoalbums indelen op datum

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 23 april 2015 - 04:07

Aangepast: 16 november 2022 - 09:21

Redactie

Het is mooi dat we tegenwoordig van elke gebeurtenis veel foto's hebben. Maar vaak gooien we ze allemaal in een map, want sorteren is veel werk. Maar wist je dat je vrij eenvoudig foto's kunt laten indelen op basis van de datum waarop ze zijn gemaakt? Zolang je maar de juiste software gebruikt.

PhotoMove 2 downloaden

Een fantastisch gratis programma voor het automatisch verplaatsen van je foto's is PhotoMove 2. Er is ook een betaalde versie van de software, maar deze bevat voornamelijk extra opties die je niet nodig hebt voor het verplaatsen van foto's. Wat dit programma doet, is foto's verplaatsen op basis van de datum waarop ze zijn genomen (dus niet de bestandsdatum) aan de hand van de EXIF-data. Om het programma te downloaden surf je naar www.mjbpix.com en klik je rechtsboven op Download PhotoMove 2 en onderin op PhotoMove 2 Free. Vervolgens vul je je e-mailadres in en klik je op Submit, waarna je een downloadlink krijgt toegemaild.

© CIDimport

Vul je e-mailadres in om een gratis downloadlink naar PhotoMove 2 te krijgen.

Voorbereiding

Wanneer je het programma hebt geïnstalleerd en het voor het eerst start, moet je het e-mailadres invullen waarmee je jezelf hebt geregistreerd plus het toegestuurde wachtwoord. Voordat je nu je foto's kunt laten indelen, is het eerst zaak dat je ze allemaal in dezelfde map verzamelt (er mogen wel submappen in die map staan), omdat je in PhotoMove 2 maar één bronlocatie kunt opgeven. Maak voor het gemak ook alvast de map aan waarin je de foto's wilt indelen.

© CIDimport

Verzamel de foto's (of mappen met foto's) in één map, zodat ze kunnen worden verwerkt.

Foto's verplaatsen

Kies nu bij Choose Folder to Search de bronmap met daarin je foto's (en vink Include Sub Folders aan als er foto's in submappen staan) en kies de doelmap bij Choose Output Folder. In het uitklapmenu rechtsboven kies je vervolgens hoe de foto's moeten worden ingedeeld. Kies je bijvoorbeeld voor Yr, Mo, Day, dan komt een foto van 24 december 2014 in de mappenstructuur 2014 / 12 / 24. De optie daaronder zorgt ervoor dat foto's niet worden gekopieerd wanneer er in de doelmap al een foto met dezelfde naam bestaat. Om dit aan te passen zul je alsnog de betaalde versie moeten nemen. Klik vervolgens op Find Photos om de zoektocht te starten. Zodra het zoeken klaar is, klik je op COPY to Dated Folders als je de foto's wilt kopiëren, en MOVE to Dated Folders als je ze wilt verplaatsen. Kopiëren is de eerste keer sowieso aan te raden, voor je eigen gemoedsrust.

© CIDimport

Geef aan hoe je de foto's wilt indelen, en laat het programma het werk doen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000