Het downloaden uit nieuwsgroepen is niet altijd legaal, maar neemt nog altijd in populariteit toe. Logisch: het gaat snel en het aanbod is enorm. Een goede reden om uit te zoeken met welke software dit het gemakkelijkst is! Vandaag bekijken we Forté Agent.

Een van newsreaders van het allereerste uur is Forté Agent. Menig reaguurder avant la lettre klopte met dit programma onder Windows 95 zijn standpunten in de verschillende discussiegroepen of downloadde afbeeldingen, de eerste mp3'tjes of filmpjes op postzegelformaat. Met de komst van speciaal op binaries gerichte programma's als NewsBin en NewsLeecher raakte Agent echter in rap tempo marktaandeel kwijt.

Het programma is nog altijd een genot om mee te werken als het gaat om het traditionele discussiewerk. De overzichtelijkheid van de verschillende 'draadjes', zoals discussies in het jargon heten, kent zijn gelijke niet. Een compleet nieuwe softwarelaag herkent in de nieuwste versie de speciale vereisten van binariesgroepen en handelt downloads daaruit automatisch anders af. Daar houdt het echter wel op als het om automatisering gaat, want ook nu nog moeten we zelf de integriteit van downloads testen en ze zo nodig repareren en uitpakken. Agent biedt geen speciale functies voor het verwerken van grote hoeveelheden headers, maar kan gelukkig wel uit de voeten met nzb-bestanden. Dat maakt het programma een mooie allrounder, maar helaas wel een waarvoor betaald moet worden.

PluspuntenMinpuntenConclusie

  • overzichtelijke discussies

  • downloads automatisch afhandelen

  • geen speciale functies voor headers

  • niet repareren of uitpakken

Wie alle aspecten van usenet wil kunnen gebruiken en bereid is concessies te doen als het gaat om de automatisering van downloads, vindt in Forté Agent een prachtige allrounder.

6,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

Minpunten

Conclusie

...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000