Mozilla maakt bekend dat Firefox 'snel' beschikbaar moet komen voor Windows 10 en dat de browser daar een krachtig alternatief moet bieden op de standaard browser Edge.

Veel meer is er over Firefox voor Windows 10 nog niet bekend. Voor Windows 8 zou er ten tijde van de release ook een speciale Firefox-versie lanceren, maar deze kwam pas twee jaar later uit dan gepland. Een week daarna al trok Mozilla de stekker uit het project, dat de naam Firefox Metro droeg.

Edge

Microsoft komt in Windows 10 met een nieuwe browser, die de naam Edge draagt - ook al in de Technical Preview. De browser heeft een strakke uitstraling, geïntegreerde OneNote-ondersteuning voor het maken van aantekeningen op webpagina's, nauwe samenwerking met Cortana en ondersteuning voor extensies. 

Internet Explorer wordt daarnaast ook nog steeds aangeboden, zodat Windows 10-gebruikers standaard al de keuze hebben uit twee browsers.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000