Firefox 3 haalt Internet Explorer 7 in Europa in

Volgens StatCounter heeft Firefox 3 eindelijk Internet Explorer 7 ingehaald. In Europa heeft Firefox 3 inmiddels een marktaandeel van 35 procent, tegenover 34 procent voor Internet Explorer 7. Wel moet aangetekend worden dat Internet Explorer 6 en 8 ook redelijk wat gebruikers tellen.In Europa wordt Internet Explorer 7 door 34 procent van dewebsurfers gebruikt. Internet Explorer 6 is goed voor12procent, Internet Explorer 8 blijft vooralsnog op 2 procent hangen. Het totale marktaandeel vanMicrosoft op de browsermarkt ishiermee 48 procent.

Firefox zit zijn grote concurrent flink op de hielen. Alle Firefox-versies samen zijn namelijk goed voor 38 procent en het aandeel blijft langzaam stijgen. Opera volgt op de derde plaats (7 procent), Safari en Chrome blijven onder de drie procent steken.

StatCounter

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000