Facebook-foto's als bureaubladcollage

Hyves beperkt zicht tot Nederlandse gebruikers. LinkedIn is er voor de zakelijke markt. Maar Facebook is er voor iedereen. Ideaal om internationale contacten mee te onderhouden en foto’s te delen. Nieuwe foto’s van vrienden verschijnen automatisch in uw Facebook-overzicht. Handig voor oma om op afstand de kleinkinderen te volgen, maar ook voor vrienden onderling. John’s Background Switcher gaat een stapje verder en ververst uw bureaublad met een mooie fotoselectie van uw Facebook-vrienden.

1. Automatische fotowisselaar

John’s Background Switcher (JBS) is een multifunctionele fotowisselaar voor uw bureaubladachtergrond. Het programma plukt foto’s uit een map op uw computer en als bureaubladachtergrond. Daarnaast ondersteunt JBS sociale diensten als Photobucket, Flickr, Picasa en Smugmug. Ook kunt u JBS foto’s laten gebruiken uit de afbeeldingzoekmachines van bijvoorbeeld Google en Bing. Omdat Facebook een van de populairste netwerksites is van dit moment, beschrijven we in deze Snelstart hoe u met John’s Background Switcher de foto’s van uw vrienden als op uw desktop krijgt. Vereisten zijn JBS, een Facebook-account en Facebook-vrienden die foto’s delen.

Download en installeer het programma via Johnsadventures. Vervolgens kunt u de applicatie aanpassen aan uw wensen. Klik op de knop Voeg toe en geef aan waar John’s Background Switcher uw foto’s vandaan mag halen. In dit voorbeeld kiezen we voor Facebook foto’s.

© PXimport

John’s Background Switcher ondersteunt diverse online fotodiensten.

2. Selecteer uw Facebook-vrienden

JBS vraagt om een ‘autorisatietoken’ om Facebook te mogen gebruiken. Klik op de gelijknamige knop om de code te verkrijgen via de Facebook-website en vul deze in. Hiermee geeft u JBS toegang tot uw Facebook-account. Deze toestemming kunt u altijd bewerken in uw Facebook-account via het menu Account / Helpcentrum / Games en toepassingen. In het volgende scherm kunt u aangeven welke foto’s u wilt zien. Standaard is de instelling Mijn foto’s actief en ziet u alleen uw eigen Facebook-foto’s. Dit kunt u aanpassen via een dropdownmenu. Wees kritisch en klik niet zomaar Alle foto’s van mijn vrienden aan. Hiermee krijgt u afbeeldingen van al uw contacten te zien, en daar zitten waarschijnlijk ook veel verre kennissen tussen wiens privé-foto’s oninteressant zijn. Kies voor Enkele afbeeldingen van mijn vrienden en vink vervolgens een beperkte groep aan van mensen die u echt interessant of leuk vindt. Een leuk alternatief is Foto’s waarop ik ook afgebeeld word.

© PXimport

Voorkom nietszeggende afbeeldingen op uw bureaublad en kies alleen de foto’s van de vrienden die u echt wilt zien.

3. Stapel polaroidfoto’s

Kies onder in beeld hoe vaak u uw bureaubladachtergrond wilt verversen. Standaard is dit elk uur, maar u kunt hier ook meerdere dagen van maken. Een te korte interval, bijvoorbeeld van enkele minuten, is onrustig. Handmatig verversen is eenvoudig door op het John’s Background Switcher-icoontje te dubbelklikken. Een belangrijke instelling is Afbeelding modus. Hiermee geeft u aan hoe de foto’s verschijnen. Standaard is de instelling Grootte aanpassen naar volledig bureaublad actief. Hiermee wordt steeds één foto getoond. Als u kiest voor Maak een polaroid stapeltje worden de foto’s getoond alsof u een doos polaroids omkeert op tafel. Leuk detail is dat de polaroids een ‘handgeschreven’ onderschrift krijgen, wederom afkomstig van Facebook.John’s Background Switcher kan de foto’s gelijktijdig uit meerdere bronnen betrekken. U kunt naast (of in plaats van) Facebook, ook afbeeldingen kiezen die lokaal op uw computer staat en/of andere online archieven.

© PXimport

Een stapel polaroidfoto’s is misschien wel de mooiste instelling.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000