De Europese Commissie heeft de voorgenomen overname van Motorola Mobility door internetbedrijf Google goedgekeurd.

Google kondigde in augustus 2011 aan Motorola Mobility over te willen nemen. De transactie levert geen mededingingsbezwaren op aldus EU-commissaris JoaQuin Almunia. Dankzij de mobiele tak van het Amerikaanse Motorola kan Google nu zelf smartphones en tablets produceren. Gezien de omvang van de Android markt is het niet waarschijnlijk dat Google het gebruik van Android zou beperken tot Motorola al was het maar omdat Motorola in Europa nauwelijks een rol speelt. Sterker nog, Google heeft toegezegd Motorola geen voorkeurspositie te zullen geven.

De Amerikaanse mededingingsautoriteiten hebben ook geen bezwaar tegen de overname, dus zal de overname nu wel snel geëffectueerd worden. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000