EK-app waarschuwt bij terroristische aanslagen

© CIDimport

EK-app waarschuwt bij terroristische aanslagen

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 8 juni 2016 - 10:24

Aangepast: 26 augustus 2022 - 19:45

Redactie

Na de aanslagen in Parijs zijn voetbalfans er misschien niet helemaal gerust op om naar Frankrijk af te reizen voor het komende EK. Het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken komt dan ook met een speciale app.

De app heet SAIP en geeft een waarschuwing zodra er sprake is van een aanslag of dreiging. Dat kan zowel in het Frans als in het Engels. Gebruikers kunnen daarbij aangeven van welke plekken ze op de hoogte gehouden willen worden. Daarnaast wordt informatie aangeboden op basis van hun eigen locatie.

Naast een waarschuwing deelt de app ook instructies om jezelf in veiligheid te brengen. De eerste wedstrijd wordt vrijdag aanstaande gespeeld tussen Frankrijk en Roemenië. Laten we hopen dat de app alleen als voorzorgsmaatregel in het nieuws komt.

Download SAIP voor Android of voor iOS.

Leuker nieuws

Leuker digitaal nieuws rond het EK is er gelukkig ook. Zo kun je de EK-stadions bekijken in Street View. Handig als je er zelf niet bij kunt zijn. Zoals het Nederlands elftal. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000