Efficiënt werken in Windows met Listary

© PXimport

Efficiënt werken in Windows met Listary

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 4 oktober 2017 - 05:45

Aangepast: 24 november 2022 - 12:44

Toon van Daele

Bestanden terugvinden, applicaties opstarten, websites bezoeken … stuk voor stuk acties die we dagelijks tientallen keren uitvoeren in Windows en waar we alles bij elkaar dus best wel wat tijd aan besteden. Listary is een handige tool waarmee je al deze zaken (en meer) net iets sneller kunt doen.

Tevoorschijn toveren

Download de gratis versie van Listary en installeer de tool. Er lijkt weinig te gebeuren wanneer je het programma opstart, maar een pictogram in het systeemvak verraadt dat de tool actief is. Druk maar eens twee keer na elkaar op de Ctrl-toets: er verschijnt dan een balkje in het midden van je scherm. Tik hier een willekeurige beginletter in. Als het goed is, verschijnen nu een aantal applicaties en opdrachten met die beginletter en volstaat een druk op de Enter-toets om die uit te voeren.

© CIDimport

Actiemenu

Druk je nu de toetscombinatie Ctrl+O in terwijl het uitklapmenu onder het balkje zichtbaar is (zie stap 1), dan krijg je in plaats van de reguliere applicaties en paden een zogenoemd actiemenu te zien. Hier vind je allerlei acties terug, waaronder Kopieer pad naar clipboard en Verplaats naar huidige map. Deze acties kun je zelf definiëren, zie stap 3. In de rubriek Contextmenu vind je opdrachten terug die je normaal gesproken aantreft via een rechtsklik in Windows Verkenner.

Zelf aanpassen

Er is nog veel meer mogelijk met Listary. Klik het pictogram in het systeemvak met de rechtermuisknop aan en kies Options. Er verschijnt een venster met een hele reeks rubrieken. Via de rubriek Actions kun je eigen opdrachten toevoegen via het plusknopje / Add custom action. Tekstmacro’s creëren doe je vanuit de rubriek Keywords, op de tabbladen Web, Folder, Application of Custom. Wil je bijvoorbeeld snel kunnen surfen naar de site van Computer!Totaal, klik dan op het plusje bij Web, vul coto in bij Zoekwoord, bedenk een geschikte titel en geef www.computertotaal.nl op bij URL. Het volstaat nu om coto in te tikken in de pop-upbalk. Ook handig: wanneer je op een lege plek in de verkenner dubbelklikt, verschijnt een venster met een overzicht van je favoriete en recente mappen, zodat je er supersnel heen kunt. Je vindt hier ook een uitklapmenu met enkele handige commando’s.

© CIDimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000