Een unieke puzzel- en verhaal vertellende avonturengame

© CIDimport

Een unieke puzzel- en verhaal vertellende avonturengame

Geplaatst: 2 september 2011 - 10:45

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Redactie ID.nl

Deze iPhone-titel kon ik niet laten liggen en de reden is pure nostalgie. Voor wie deze game kent van vroeger is het heerlijk om de herinnering er aan weer tot leven te brengen.

The 7th Guest is een titel uit 1993 en behoort tot het genre van de point-and-click adventures. Omdat er gebruik gemaakt wordt van videoopnames is het mogelijk voor dit oudje om ook de huidige speler behoorlijk te laten griezelen. Andere point-and-click-spellen zoals Gabriel Knight: The Beast Within en Phantasmagoria maken ook gebruik van deze techniek en vooral de laatste laat de haren in je nek overeind staan.

Voor de lezers die dit spel helemaal niet kennen, hier een korte introductie: de speler en hoofdpersoon van het spel heeft geen idee wie hij is, maar bevindt zich samen met zes andere gasten in een groot huis. Het huis is gebouwd door de speelgoedmaker Stauf wiens speelgoed met groot succes verkocht is. Helaas zijn alle kinderen kort na de aanschaf van hun Staufspeelgoed aan een mysterieuze ziekte overleden.

Geen spullen verzamelen

Gedurende het spel dwaal je door het huis waar je steeds puzzels tegenkomt die je moet oplossen en die de andere gasten eerder, zo blijkt, ook al hebben opgelost. Wanneer je een puzzel goed oplost, volgt er een kort filmpje waarin je iets meer te weten komt over wie Stauf en de andere gasten zijn. De puzzels variëren enorm in moeilijkheid. Sommige los je in enkele minuten op en andere kosten heel wat tijd en moeite. De puzzels in dit spel doen trouwens meer denken aan die in een spel als Professor Layton dan aan de meeste andere point-and-click-spellen. Je hoeft geen spullen te verzamelen en te combineren in je inventory. De puzzels staan echt op zichzelf en kunnen opgelost worden zonder dat je andere objecten uit het spel nodig hebt.

Verloren details

Jammer aan The 7th Guest is vooral dat je zo goed merkt dat dit spel oorspronkelijk niet voor het kleine schermpje van de iPhone is gemaakt. Details van de filmpjes gaan verloren en de gezichtsuit-drukkingen van de personages zijn moeilijk te zien, terwijl dat voor een horrorgame als deze toch heel belangrijk is. Omdat The 7th Guest gewoon een goed spel is, weet de titel op de iPhone ondanks het kleine scherm toch overeind te blijven.

Kortom

Dankzij de filmopnames weet The 7th Guest zich nog steeds te meten met de moderne games. Daarbij is de iPad-versie dankzij het grotere scherm beter geschikt voor de enge beelden van The 7th Guest.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten