Een slim programma voor wie wil schilderen met de iPad

© CIDimport

Een slim programma voor wie wil schilderen met de iPad

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 7 september 2011 - 10:03

Aangepast: 16 november 2022 - 10:25

Martin Gijzemijter Gijzemijter

Brushes is een geweldige applicatie voor wie wil schilderen met de iPad.

Het werkt zelfs zo goed dat Jorge Colombo de iPhone-versie gebruikte om een cover te tekenen voor tijdschrift The New Yorker, terwijl hij in de rij stond voor Madame Tussauds. Uiteraard kunnen grafisch ontwerpers niet volstaan met een app als deze, maar je begrijpt wat we bedoelen. Het werkt intuïtief, maar is tegelijkertijd zeer krachtig, met drie soorten penselen, ondersteuning voor lagen, en de mogelijkheid om te zeer ver terug stappen ongedaan te maken wanneer je iets doet dat niet naar wens is. Je kunt schilderkunsten baseren op en afbeelding in je fotoalbums en het resultaat weer exporteren naar je fotomap. Nog leuker is dat je je kunstwerken kunt delen via Brushes, het heeft namelijk een ingebouwde webserver, waardoor je galerijen vanaf iedere computer in een lokaal netwerk kunt bekijken. Als je een Mac hebt, dan kun je het creatieproces terugzien door je werk te exporteren naar het . brushes-formaat en vervolgens met de gratis Brushes Viewer-app voor Mac OS X je kunstwerk van begin tot eind te zien ontstaan.

Kortom

Het is een slim programmaatje en de iPad-versie is fantastisch. Iedereen kan immers vingerverven en Brushes maakt handig gebruik van dat 'talent': het biedt je een blanco pagina en laat je lekker knoeien.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000