Een prima browser om Safari te vervangen op je iPad

© CIDimport

Een prima browser om Safari te vervangen op je iPad

Geplaatst: 23 april 2012 - 10:25

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Redactie ID.nl

De browseroorlog zoals we die op de computer kennen, is op de iPhone veel minder hevig. Waar je op je laptop of desktop kunt kiezen tussen grote browsers als Firefox, Chrome, Opera en Safari, is die keuze op je iPad veel beperkter. Safari is de standaard browser en daar moet je het maar mee doen. Als je echter goed zoekt in de appstore dan vind je ook alternatieven voor de mobiele browser. Dolphin Browser is er zo een.

Dolphin Browser heeft een interface waar je snel aan kunt wennen. Bovenin zie je de adresbalk en ook de tabbladen kun je hier vinden. Je kunt snel schakelen naar andere tabbladen, iets wat met Safari wat lastiger gaat. Door vanaf de rand van het scherm naar links of rechts te swypen worden de favorieten en menuopties zichtbaar.

Een leuke feature die de browser onderscheidt van Safari is dat je gebruik kunt maken van swype-gestures om snel bepaalde pagina's te bezoeken. Door met je vinger de letter G te tekenen surf je naar Google en de letter T lijdt je naar Twitter. Het is ook mogelijk om je eigen snelkoppelingen aan te maken. Zo heb je al je favoriete websites onder handbereik.

Kortom

Dolphin Browser is dankzij z'n prettige interface en het gebruik van tabbladen een goed alternatief voor Safari op je iPad. Helaas kun je Dolphin Browser niet instellen als standaard browser. Sommige applicaties zullen je dus blijven doorsturen naar Safari.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten