E-mail snoozen: tips voor het gebruik

© PXimport

E-mail snoozen: tips voor het gebruik

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 2 december 2021 - 17:49

Aangepast: 25 november 2022 - 11:18

Wesley Akkerman

Wanneer je gebruikmaakt van Gmail of Outlook, dan kun je je e-mail snoozen. Dit is een ontzettend handige functie die helpt bij een opgeruimde mailbox. Maar er zijn ook andere maildiensten – gelukkig – die dergelijke functies aanbieden.

E-mail snoozen kan al jaren. Maar nog niet iedereen maakt hier dankbaar gebruik van. Je kunt deze optie zien als een soort uitstelfunctie voor mails waar je geen zin in hebt. Maar daarmee doe je de functie tekort. Snoozen helpt wel degelijk bij het overzicht behouden van je mailbox. Het is een soort geheugensteun die je altijd op tijd instelt en die altijd op tijd naar voren komt wanneer het tijd is.

Tips voor e-mail snoozen

In de webversies van maildiensten herken je de functionaliteit vaak aan een klokicoon. Wanneer je daar dan met je muis overheen zweeft, dan staat daar een term als ‘snoozen’. Dezelfde knop staat ook altijd bovenaan de mailopties van de dienst die je gebruikt, op het moment dat je een mail geopend voor je hebt staan. Voor Gmail-gebruikers is er zelfs een handige snelkoppeling. Wanneer je een mail leest, dan druk je simpelweg op B om een mail te snoozen. Het juiste menu komt dan naar boven, waar je de tijd en datum instelt waarop de mail terug in de postvak in komt.

© CIDimport

Binnen de apps is de functie ietwat verborgen. Na het openen van de mail dien je vaak op een menuknop te drukken. Dit is veelal een knop die bestaat uit drie puntjes. Daarna verschijnt de optie Snoozen in beeld. Gmail- en Outlook-gebruikers kunnen ook veeginstellingen gebruiken voor het snoozen van mails. Binnen de instellingen ga je op zoek naar veegacties, waar je instelt dat naar links of rechts vegen het snoozemenu verschijnt. Zo ga je ontzettend snel te werk en hoef je nooit te zoeken. Gebruikers van andere maildiensten hebben soms een third-party applicatie nodig, zoals Spark of Newton, want niet elke maildienst ondersteunt snoozen standaard in de app.

Wanneer email snoozen?

Je kunt email snoozen om verschillende redenen. Sommige mails wil je gewoonweg nog niet beantwoorden, dus dat komt later wel. Dan ben je lekker aan het uitstellen en soms is dat oké. Maar in de meest gevallen gebruik je deze optie wanneer je weet dat je mails op een later moment nodig hebt. Omdat je een afspraak niet wil vergeten, iemand terug zou mailen op een latere datum of omdat je een bestelling in de gaten wil houden. Komt iets binnen veertien dagen binnen? Snooze de mail dan en zorgt ervoor dat die over vijftien dagen weer in je postvak verschijnt. Zo houd je overzicht op je mails, contacten en bestellingen, en dat allemaal binnen één programma of dienst.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000