Drie redenen om de Moto G4 aan te schaffen

Je hoeft tegenwoordig helemaal geen honderden euro's meer neer te leggen voor een degelijke smartphone. Motorola biedt met zijn Moto G-serie namelijk goedkope, maar bijzonder goede smartphones. In dit artikel laten we je drie redenen zien waarom jij de Moto G4 zou willen halen.

© CIDimport

  Lees hier wat dit betekent.

 

Als je op zoek bent naar een nieuwe smartphone denk je al gauw aan de grote bedrijven, zoals Samsung, Apple of LG. De vlaggenschepen van deze firma's hebben dan ook veel te bieden: krachtige processoren, goede camera's en een luxe uiterlijk. Maar is het wel nodig om de hoofdprijs te betalen voor deze toestellen? Voor honderden euro's minder kun je namelijk ook een Moto G4 kopen, een toestel dat veel minder kost, maar niet veel minder kan.

Motorola brengt namelijk al jarenlang uitstekende smartphones uit met een portemonneevriendelijk prijskaartje. Voor het vierde jaar op rij heeft de firma een uitstekend budgettoestel uitgebracht in de vorm van de Moto G4, waarmee Lenovo, moederbedrijf van Motorola, weer eens bewijst dat je geen kapitalen hoeft uit te geven voor een goede smartphone. In dit artikel laten we je drie goede redenen zien om voor een Moto G4 te kiezen.
 

Snelle updates, snelle software

Motorola kiest er voor de Moto G-serie altijd voor om geen poespas op zijn toestellen te installeren. Je zult hier dan ook geen uitgebreide skin over Android heen vinden, maar gewoon de versie van het besturingssysteem zoals Google het bedoeld heeft. Ook de systeemapps zijn gewoon zoals die van een Nexus-smartphone, waardoor je altijd het beste van Google in huis hebt.

Maar er kleven nog meer voordelen aan deze standaardversie van Android. Doordat er geen eigen apps op het toestel staan hoeven de programmeurs van Motorola deze niet aan te passen aan een nieuwe versie van Android zodra deze uit komt. Dit betekent in de praktijk dat je niet lang op updates zult hoeven wachten, want Motorola brengt deze doorgaans redelijk snel uit. Zo heb je altijd het nieuwste op Android-gebied op je smartphone.
 

Riante schermruimte

De eerste drie Moto G-toestellen moesten het stellen met een scherm van zo'n vijf inch. Maar voor de vierde Moto G-smartphone heeft Lenovo er voor gekozen het toestel uit te rusten met een scherm van maar liefst 5,5 inch. Dit maakt gamen makkelijker door grotere besturingselementen en je kunt zelfs productieve dingen doen op je telefoon zoals spreadsheets bekijken en makkelijker tekst schrijven.

Naast het scherm groter maken is ook de resolutie flink verhoogd. Met de nieuwe Full HD-resolutie is alles wat je doet een stuk scherper dan met de 720p-resolutie van de eerdere Moto G-toestellen. Zo kun je je favoriete films en series in volledige kwaliteit bekijken, ongeacht waar je bent. Met de gebruikte IPS-techniek in het scherm is ook de kleurreproductie in orde. IPS staat er om bekend natuurgetrouwe, gebalanceerde kleuren te produceren, en dat is bij de Moto G4 niet anders.
 

Degelijke camera's

Goedkope smartphones zijn doorgaans niet voorzien van de beste camera's. Dit is namelijk één van de onderdelen waar het meeste geld op te besparen is bij de productie van zo'n toestel, waardoor je niet gauw goede camera's tegen zult komen op écht goedkope toestellen. Gelukkig deelt Lenovo deze opvatting niet, want zowel aan de voor- als de achterkant van de Moto G4 bevinden zich goede camera's.

Voor al je selfie-behoeften is er een 5-megapixelcamera aan de voorkant aanwezig, terwijl je je fotografietalenten kunt uiten met de 13-megapixelcamera aan de achterkant. Deze laatste produceert niet alleen prima foto's, maar kan ook nog eens opnemen in Full HD-kwaliteit. De grote broer van de Moto G4, de G4 Plus, heeft zelfs een 16-megapixelcamera aan boord, die nóg betere resultaten aflevert.

Wil je meer weten over de Moto G4? Vergelijk mobiele telefoons, waaronder de Moto G4 en G4 Plus, op GSMinfo.nl.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000