Documentenpreviews en fotoalbums bij Dropbox

Dropbox is bezig met de voorbereiding van twee nieuwe functies die de komende maanden beschikbaar moeten komen voor alle gebruikers. De cloudopslagservice maakt het binnenkort gemakkelijker en leuker om foto's te delen via virtuele fotoalbums. En met Document Preview kunnen documenten met de browser vooraf worden ingekeken zonder deze te downloaden.

Dropbox wil meer zijn dan alleen maar een cloudopslagservice waarmee je bestanden kunt delen en opslaan. Het wil zich meer richting de sociale media begeven, in plaats van alleen een plek te zijn waarop internetters hun bestanden dumpen. Op de Dropbox Blog worden daarom twee nieuwe producten onthuld die binnenkort beschikbaar zijn voor gebruikers van deze online-opslagdienst.

Documentenpreviews
Ten eerste wordt het werken met documenten vereenvoudigd. Pdf, doc, docx en PowerPoint-documenten kunnen vooraf worden ingekeken met behulp van de previewfunctie op de website. Ondersteuning voor Excel ontbreekt helaas nog. De previews worden weergegeven in een popup-venster, schrijft The Verge. Zo is het niet meer nodig om deze volledig te downloaden. Dat werkt niet alleen sneller, maar je kunt zo ook documenten onderweg even snel bekijken via het mobiele netwerk.

Fotoalbums
Misschien wel interessanter is de manier waarop binnenkort foto's kunnen worden bekeken en gedeeld. Dropbox wil dit eenvoudiger maken. Foto's die in mappen op het Dropbox account staan worden door Dropbox in een oogopslag op de website gepresenteerd. Deze worden op datum gerangschikt en zijn deelbaar via de sociale netwerksites Facebook en Twitter, of via e-mail vanaf de Dropbox website. Gebruikers kunnen ook virtuele fotoalbums samenstellen en delen. Deze blijven zelfs in tact als de foto's in het Dropbox bestandssysteem naar een andere map worden geplaatst.

Met deze nieuwe functies verandert Dropbox meer van een service waar bestanden worden gedeeld naar een service met gebruikerscontent. Wat de overige plannen zijn van de cloudopslagservice zal de toekomst leren. De gebruikers zijn enthousiast en doen nu al nieuwe verzoeken aan het Dropbox team. Een van hun wensen is de toevoeging van een mediaplayer, zodat muziek direct kan worden afgespeeld.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000