Gmail wordt vernieuwd: dit is er nieuw aan de G Suite

© PXimport

Gmail wordt vernieuwd: dit is er nieuw aan de G Suite

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 8 september 2019 - 13:08

Aangepast: 16 november 2022 - 09:25

Justin Doornekamp

Google rolt enkele nieuwe features uit voor Gmail, die door middel van kunstmatige intelligentie de kwaliteit van je e-mailberichten zullen verbeteren.

We moeten allemaal wel eens vluchtig een mailtje tikken en dan zijn fouten snel gemaakt. Zeker als je veel werkgerelateerde mails verstuurt zijn grammaticale fouten slordig en vaak onnodig. In de nieuwe versie van de G Suite van Gmail komt Google je wat tegemoet. De nieuwe op kunstmatige intelligentie-gebaseerde spellingscontrole zal binnenkort beschikbaar zijn voor G Suite-gebruikers en zal niet alleen kijken naar spelling en grammatica, maar geeft ook suggesties. De spellingscontrole geeft dan bijvoorbeeld advies over hoe je een bepaalde zin mooier op kunt schrijven.

Daarnaast komen er functies die we ook kennen uit Microsoft Word, waaronder autocorrectie en het bekende kronkelige streepje onder woorden die verkeerd zijn geschreven. Onder de automatisch gecorrigeerde woorden vind je een stippellijn. Veel van deze functies zijn overgeheveld van de eerder dit jaar vernieuwde spellingscontrole in Google Docs.

© PXimport

Alleen in het Engels

Volgens Google zullen vooral twee groepen blij zijn met de update, namelijk degenen die werken met een strakke deadline en degenen die Engels als tweede taal hebben. De spellingscontrole ondersteunt namelijk alleen de Engelse taal.

"Als je een strakke deadline hebt en dagelijks veel mails moet tikken, dan zijn spelling en grammatica niet het eerste waar je op let. De extra functionaliteiten helpen je ook bij het schrijven en bewerken van teksten als Engels niet je eerste taal is", aldus Google.

De spellingscontrole wordt automatisch ingeschakeld, maar gebruikers hebben de optie om deze weer uit te zetten aan de hand van de instructies die Google hiervoor geeft.

Google is inmiddels begonnen met de uitrol van de extra functionaliteiten en uiterlijk op 12 september zou iedereen de update binnen moeten hebben.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000