Definitief geen SED-televisie van Canon

Canon heeft nu officieel bekendgemaakt niet langer door te gaan met de ontwikkeling van SED-televisies voor thuisgebruik. De introductie van deze oorspronkelijk samen met Toshiba ontwikkelde veelbelovende schermtechnologie is al vele malen uitgesteld. In dit geval komt van uitstel dus wel afstel.

Volgens Reuters is door de enorme prijsverlagingen van de lcd-schermen de commerciële introductie van de SED-televisie voor Canon niet haalbaar. De SED-schermen werden gezien als een veelbelovende volgende generatie displays vanwege de hoge resolutie en grote efficiëntie met energie. De ontwikkelingen aan de SED-technologie zijn al tien jaar gaande. Partner Toshiba is al eerder, in 2007 uitgestapt. In de oorspronkelijke plannen zouden de SED-televisies van beide fabrikanten al in 2004 uitkomen. Canon zal wel SED-schermen voor zakelijke toepassingen, zoals medische apperatuur, blijven ontwikkelen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000