De Vista Sidebar terug in Windows 7

Dat Windows Vista op zijn zachtst gezegd niet bij iedereen in de smaak viel, dat is bekend. Maar waar veel mensen wel over te spreken waren, is de Vista Sidebar met zijn gadgets. Deze gadgets zijn nog steeds beschikbaar in Windows 7, maar de Sidebar is ineens ‘verdwenen’. In deze cursus laten wij u zien hoe u op eenvoudige wijze weer een Sidebar in Windows 7 terug kunt krijgen.

Update: Aanvankelijk bleek 7 Sidebar alleen te werken op een Engelstalige versie van Windows 7, al dan niet voorzien van een Nederlands taalpakket. Inmiddels hebben we overlegd met de maker van de gadget en heeft hij een nieuwe versie gemaakt. Deze nieuwe versie werkt op alle versies van Windows 7. Hebt u toch nog problemen, laat u het dan weten in de reacties?

Er zijn veel mensen die de Sidebar missen in Windows 7 en daarom is er iemand (Helmut Buhler) zo aardig geweest om hier een gadget voor te ontwikkelen. U hoeft dus geen moeilijke handelingen uit te voeren: downloaden, installeren en aanzetten is voldoende. Download via deze link de 7 Sidebar-gadget en dubbelklik op het .gadget-bestand om het te openen. Klik hierna Installeren. De gadget 7 Sidebar is nu geïnstalleerd en het enige dat u nu nog hoeft te doen is hem activeren.

Dit doet u door met uw rechtermuisknop op uw bureaublad te klikken en te kiezen voor Gadgets. Selecteer de gadget 7 Sidebar en sleep hem naar uw bureaublad. Binnen enkele seconden ziet u de Sidebar weer verschijnen zoals u die van Windows Vista kent. U kunt gadgets toevoegen door bovenin op het plusteken te klikken. Maak een keuze uit de beschikbare gadgets en sleep ze eerst naar uw bureaublad. Pas daarna kunt u ze naar de Sidebar verplaatsen. Dit werkt dus iets anders dan u van de echte Vista Sidebar gewend bent.

Na installatie van de gadget 7 Sidebar sleept u hem gewoon naar uw bureaublad.

Verschillen met de originele Vista Sidebar

Hoewel de 7 Sidebar identiek lijkt aan de originele Vista Sidebar, zijn er toch verschillen. Zo is de 7 Sidebar als hij geactiveerd is altijd in beeld. De vensters van programma’s zullen - wanneer u ze maximaliseert – niet het gehele scherm gebruiken en u raakt dus een gedeelte van uw scherm ‘kwijt’. Nu is dat als u twee monitors gebruikt of een modern breedbeeldscherm hebt niet zo’n probleem, want er is toch ruimte genoeg. Maar als u nog een ouderwetse 4:3-monitor bezit met een lage resolutie, dan is dat wel een nadeel. Ook is er slechts één Sidebar-pagina beschikbaar, waardoor er dus een maximum is aan het aantal gadgets dat u in de Sidebar kunt plaatsen. En helaas is de 7 Sidebar alleen in het Engels beschikbaar.

Er is ook goed nieuws: de 7 Sidebar heeft rechtsboven een handig knopje, waarmee u kunt wisselen tussen de gadgets en een overzicht van de openstaande programma’s en andere vensters. Deze worden netjes als miniaturen getoond.

De gadget 7 Sidebar lijkt als twee druppels water op de Vista Sidebar.

Wilt u de 7 Sidebar weer deactiveren, dan klikt u simpelweg met uw rechtermuisknop op een leeg gedeelte van de Sidebar en kiest u voor Close Sidebar. De actieve gadgets worden vervolgens weer gewoon in alle vrijheid op uw beeldscherm getoond!

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000