Sonic 2 Nanoleaf Shapes - prijzig pronkstuk voor je gamekamer

© PXimport

Sonic 2 Nanoleaf Shapes - prijzig pronkstuk voor je gamekamer

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 18 mei 2022 - 13:03

Aangepast: 25 november 2022 - 11:37

Robbert Brus

Samen met Sega heeft Nanoleaf een gelimiteerde Sonic the Hedgehog 2 Nanoleaf Shapes Started Kit uitgebracht. Met dit pakket kun je een van de drie bekende Sega iconen - Sonic, Tails of Knuckles -samenstellen en vol glorie aan de muur in je gamekamer hangen. Gamer.nl mocht van Nanoleaf zelf alvast puzzelen.

Laten we beginnen met de prijs. Nanoleaf is geen goedkoop product, en ook deze starter kit is met een adviesprijs van 299 euro vrij prijzig. Wel krijg je een uniek product dat de nodige aandacht trekt. De verpakking is mooi compact met daarop het Sonic-thema kostelijk afgedrukt. Daarin is een uitgebreide set te vinden met 28 Mini Triangle Light Panels, vier normale Triangle Light Panels, een controller, adapter en het benodigde montagemateriaal.

© PXimport

Gepuzzel op de muur

De Nanoleaf-panelen kunnen het beste op een gladde muur worden bevestigd, maar de optie om ze vast te schroeven op een andere ondergrond is er ook - op het YouTube-kanaal van Nanoleaf worden verschillende instructievideo’s aangeboden. Bij de set krijg je ook een envelop met verschillende maten dubbelzijdig plakband, die aan de achterkant van het paneel op een bevestigingsplaatje worden bevestigd. Haal je een paneel van de muur, blijft het bevestigingsplaatje op de muur zitten en kun je deze gemakkelijk terugdrukken op het plaatje.

© PXimport

Voordat een paneel op de muur kan worden geplakt dienen de verbindingstukjes op de juiste plek te worden gedrukt. Via een online handleiding is te zien waar de verbindingsstukjes geplaatst worden om er een van de Sonic-figuren van te maken. Vervolgens is het een kwestie van de panelen stuk voor stuk aan de muur bevestigen. Het is even een gepuzzel op de muur, maar na een paar panelen hadden wij er al vrij snel handigheid in. 

© PXimport

© PXimport

Verbinden en instellen

Als de panelen aan de muur hangen en ze op het stroomnet zijn aangesloten, is het tijd om ze te verbinden met de Nanoleaf-app. Verbinden kan via een ingebouwde NFC-chip, een QR-code of handmatig met een code die op de controller staat. De panelen kunnen verder alleen verbinding maken met een 2.4GHz wifi-netwerk en de wifi-module in de controller is vrij zwak. 

Hou er dus rekening mee dat de panelen dicht in de buurt van een wifi-punt moeten hangen. Nadat we een hotspot in dezelfde ruimte als de panelen hadden geplaatst, bleef de verbinding stabiel. 

© PXimport

Via dezelfde app kan een speciale Sonic 2-scène gedownload worden. Als de scène wordt geactiveerd, worden de kleuren niet automatisch op de juiste plek weergeven. Via de app kun je de panelen op de juiste manier inkleuren. Een scène kan statisch zijn, maar je kunt ook een interactieve scène maken. 

Kleuren kunnen bijvoorbeeld in elkaar overlopen, op het ritme van muziek veranderen of reageren op aanraking. Wil je meerdere scènes gebruiken, dan is het mogelijk om daarvoor een afspeellijst maken. 

© PXimport

Ambilight voor je game-pc

De software voor de pc biedt naast de eigenschappen van de smartphone-app ook de mogelijkheid om Screen Mirror in te schakelen. De kleuren van het beeldscherm worden dan weerspiegeld in de lampen. 

Screen Mirror werkt verbazingwekkend goed en is een hele toffe toevoeging aan je game-ervaring. Gebruik je de RGB-verlichting van Razer, dan kun je ook deze verlichting koppelen aan de Nanoleaf-software en zo samen met al je verlichting laten werken.

En zo zijn er wel meer manieren om de Nanoleaf af te stemmen met andere apparaten en software. Het is bijvoorbeeld een kleine moeite om de verlichting te koppelen aan Apple HomeKit, Amazon Alexa, Google Assistant, IFTTT en Samsung SmartThings.  

© PXimport

Eyecatcher

De Sonic the Hedgehog 2 Limited Edition Nanoleaf Shapes Starter Kit is een echte eyecatcher. Een groot minpunt is wel de zwakke wifi-verbinding - daar mogen ze bij Nanoleaf echt wel wat aan verbeteren. Als de set niet zo’n premium prijskaartje zou hebben, hadden we de Nanoleaf-lampen voor elke tienerkamer aangeraden.

Met het huidige prijskaartje is het vooral een pronkstuk voor in een luxe, hightech gamekamer. Boven een game-pc, in combinatie met Screen Mirror, komt de set het meest tot zijn recht. Het licht dat van de panelen komt is zeer helder en de kleuren spatten ervan af. Tijdens het gamen wordt je hele kamer verlicht in de kleuren van je beeldscherm! Dan is zo’n Nanoleaf stiekem toch wel zijn geld waard. 

8,0

ONS OORDEEL

Conclusie

Pluspunten

Prachtig pronkstuk

Hoge heldere lichtsterkte

Werkt samen met de veel Smart-software

Screen Mirror

Minpunten

Vrij zwak wifi-signaal (alleen 2.4GHz)

Prijs

Software soms wat onhandig

Conclusie

**Adviesprijs** vanaf € 299,99 **OS** Nanoleaf App (Android & iOS), Nanoleaf Desktop App (Windows & Mac OS) **Aansluitingen** Wi-Fi (2.4GHz b/g/n) **Dimbaar** Ja, via de Nanoleaf Apps, Smart Home- software of aanraking **Stroomverbruik** Ongeveer 21 Watt **Compatibiliteit** Apple HomeKit, Amazon Alexa, Google Assistant, IFTTT, Razer Chroma, Samsung SmartThings **Kleurtemperatuur** 1200K – 6500K **Maximaal aantal kleuren** Meer dan 16 miljoen kleuren **Montage** Dubbelzijdig plakband of schroeven **Afmetingen** Tails: 60 cm breed x 69 cm hoog, Knuckles: 60 cm breed x 63 cm hoog, Sonic: 60 cm breed x 62 cm hoog **Website** [www.nanoleaf.me](https://nanoleaf.me/en-EU/products/experiences/sonic2/)...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000