Notepad++ - het beste alternatief voor het Kladblok

© PXimport

Notepad++ - het beste alternatief voor het Kladblok

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 7 mei 2018 - 06:24

Aangepast: 16 november 2022 - 10:35

Martin Gijzemijter Gijzemijter

Windows wordt al sinds jaar en dag geleverd met Kladblok, de meest basale applicatie om even snel iets te noteren. Basaal is prima, maar dit programma van Microsoft heeft wel héél weinig mogelijkheden. Er zijn dan ook veel handigere alternatieven voor Windows Kladblok te downloaden. Maar hoe zorg je ervoor dat die het programma van Microsoft vervangen?

Alternatief installeren

Voordat je Kladblok kunt vervangen, moet je uiteraard eerst een vervangend programma kiezen. En dat is best een opgave, want het aanbod is groot. Zo is er Notepad2, een versie van Kladblok met tabbladen en lettertypen. Je kunt ook gaan voor Editpad Lite, ook met tabbladen en een ongelimiteerd aantal handelingen dat je ongedaan kunt maken. Het programma van onze voorkeur is echter Notepad++, een superkrachtig ‘kladblok’ met tabbladen, autocomplete, html-codering, bladwijzers en nog veel meer. Je downloadt Notepad++ gratis.

© PXimport

Snelkoppeling maken

Als je Notepad++ geïnstalleerd hebt, dan wil je het natuurlijk wel net zo makkelijk kunnen starten als Kladblok. Het programma maakt zelf geen snelkoppeling aan op je bureaublad en ook komt er geen tegel in het menu Start. Dat kun je heel eenvoudig zelf doen. Klik op Start, je ziet Notepad++ nu linksboven staan bij Recentelijk toegevoegd. Rechtsklik op het pictogram en kies vervolgens voor Aan Start vastmaken. Er is nu een tegel voor je ‘nieuwe’ Kladblok. Wil je nu een snelkoppeling aanmaken, dan kan dat heel eenvoudig: sleep het pictogram van Notepad++ naar je bureaublad. De snelkoppeling wordt nu voor je gemaakt.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000