De 3 beste alternatieven voor Evernote

De 3 beste alternatieven voor Evernote

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 12 mei 2016 - 03:13

Aangepast: 24 november 2022 - 11:57

Redactie

Evernote is een superuitgebreid programma voor het maken van notities. Dat is direct het nadeel, want voor sommige mensen is het iets té uitgebreid. Wij bieden je drie alternatieven.

Met Evernote kun je véél meer dan alleen maar wat notities neerpennen. De app synchroniseert op vrijwel alle platformen, je kunt uitgebreide lijsten maken, complete archieven enzovoort. Dat is fantastisch, maar komt ook met een uitgebreide interface en een learning curve. Niet iedereen zit daarop te wachten. De volgende drie alternatieven zijn aanzienlijk eenvoudiger. Lees ook: In 3 stappen aan de slag met Evernote.

Simplenote

Dit programma doet z'n naam eer aan, omdat het ongelooflijk 'simpel' is. Meestal is dat een nadeel, maar in dit geval is dat allerminst zo. Simplenote helpt je eenvoudig notities maken, en synchroniseren met diverse platformen, zoals Windows, iOS, OS X en zelfs de Kindle Fire. Verwacht verder geen uitgebreide functionaliteit, je kunt niet eens afbeeldingen uploaden. Het heet immers een notitie, geen Word-document. Op de website van Simplenote kun je de verschillende versies downloaden.

Simplenote is inderdaad simpel, maar dat is juist de bedoeling

Apple Notities

Een app van Apple in deze lijst? Die werkt toch alleen op Apple-apparaten? Ja en nee. We vinden de Notities-app van Apple echt ontzettend fijn, omdat het 't minimalisme heeft van Simplenote, maar wel nét even iets meer functies. Je kunt er todo-lijstjes aan toevoegen, foto's, video's en zelfs complete documenten aan hangen. Werk je met een pc? Ook dat is geen probleem, want via iCloud kun je notities ook prima lezen en bewerken.

Niet alleen geschikt voor Apple-computers, ook gewoon voor je pc-browser

Google Keep

Ook Google heeft een prima app voor het maken van notities, en deze is wat ons betreft zwaar ondergewaardeerd. De app ziet er namelijk supereenvoudig uit, maar kan veel meer dan de meeste mensen denken. Wist je bijvoorbeeld dat je met Google Keep notities om kunt zetten in een to-do-lijstje? En dat je een afbeelding om kunt zetten in tekst? Tel daarbij op de integratie in Gmail, en je hebt een app die je productiviteit prima stimuleert.

Google Keep wordt vaak onderschat, het is een fantastische app

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000