Het Amerikaanse Prolexic waarschuwt voor een toename van DDoS-aanvallen op websites. Met zogenaamde booter scripts zijn websites sneller plat te leggen dan met de traditionele botnets.

Door de aanvallen van Anonymous-leden vorig jaar werd al duidelijk dat distributed denial of service-aanvallen (DDoS) zeer eenvoudig op te zetten zijn. Malwareschrijvers zetten vaak hele netwerken van overgenomen computers in om websites plat te leggen, maar Anonymous zette zijn leden aan tot het gebruik van Low Orbit Ion Cannon, een script waarmee thuisgebruikers mee konden helpen met DDoS-aanvallen.

Het beveiligingsbedrijf Prolexic waarschuwt voor een variant op het LOIC. Deze booter scripts kunnen gebruikt worden vanaf gehuurde shells of eigen servers en leggen een webserver snel lam. Serverbeheerders moeten hun servers hier beter tegen beschermen om schade te voorkomen: daarvoor zijn (uiteraard) beveiligingsoplossingen te koop bij Prolexic. Het complete rapport over booter scripts is te downloaden op de web advisories-site van Prolexic.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000