'DDoS-aanvallen komen vaker voor en duren langer'

DDoS-aanvallen komen vaker voor dan een jaar geleden en duren gemiddeld ook een uur langer, blijkt uit een rapport van IT-bedrijf Akamai.

In het eerste kwartaal van 2016 zijn meer dan 4500 DDoS-aanvallen opgemerkt, wat maar liefst 125 procent meer is dan in hetzelfde kwartaal in 2015. De aanvallen duren nu gemiddeld zo'n 16 uur lang, waarbij het ook vaker voorkomt dat websites 100 Gigabits per seconde te verduren krijgen. Zogenoemde 'mega attacks'.

Te simpel

Tevens valt op dat het vaak niet bij één keer blijft. Sites worden keer op keer slachtoffer. De aanvallen komen vooral uit China en de Verenigde Staten en zijn met name gericht op gaming- en techsites. Volgens Akamai is het vooral kwalijk dat DDoS-aanvallen zo gemakkelijk 'verkrijgbaar' zijn. Je kunt het tegenwoordig gewoon voor je laten doen, zonder dat je zelf enige technische kennis hebt.

 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000