CyanogenMod brengt eerste bèta-versies Android Marshmallow uit

CyanogenMod heeft de eerste bèta-versies uitgebracht van zijn Android Marshmallow-ROM. CM13 wordt onder andere ondersteund op de OnePlus One, de LG G4 en een aantal oudere Nexus-modellen.

Het gaat voorlopig nog om nightlies, bèta-versies van het uiteindelijke besturingssysteem. Die zijn te downloaden van de website van CyanogenMod.

Onstabiel

De makers waarschuwen wel dat het nog gaat om onstabiele versies van de mod. Daar zitten nog een flink aantal bugs in, en lang niet alle programma-onderdelen lopen stabiel.

Bovendien moeten gebruikers nog handmatig een versie van GApps downloaden, het pakket van Google-applicaties zoals de Play Store. Dat kan een GApps-versie zijn voor CM12, dus voor Lollipop.

Marshmallow

CM13 is gebaseerd op Android 6.0 Marshmallow, de nieuwe versie van Android. Android M heeft onder andere beter geregelde app-permissies, waarbij gebruikers per applicatie kunnen instellen welke toegang die krijgen. Dat is één van de functies waarmee Cyanogenmod vooral beroemd is geworden. Android M laat ontwikkelaars ook gebruik maken van de ingebouwde vingerafdrukscanner in toestellen, al zitten die niet in de toestellen die nu worden ondersteund.

In de toekomst moeten er meer toestellen toegang krijgen tot CM13. Welke dat zijn, is nog niet bekend.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000