Controleer je identiteitskaart of paspoort met de DigiD-app

Het is vanaf nu mogelijk om met de DigiD-app voor Android een controle uit te voeren op je identiteitsbewijs of paspoort.

Update

Het bedrijf achter de DigiD-app Logius, rolde deze week een update uit die deze functie mogelijk maakt. Met behulp van de NFC-chip in smartphones met Android 4.4 of hoger is het mogelijk om een identiteitsbewijs, paspoort of rijbewijs uitgegeven na 14 november 2014 te controleren.

Met behulp van de NFC-chip scant de telefoon de gegevens op de chip van het identiteitsbewijs. De app slaat deze gegevens niet op, maar geeft simpelweg aan dat er een geldig identiteitsbewijs is gekoppeld aan de DigiD-app en het ingelogde account.

Beveiliging

Sommige organisaties vereisen extra zekerheid voordat gebruikers kunnen inloggen met de app. Door een identiteitsbewijs te controleren, weten organisaties beter wie er inlogt met behulp van DigiD. Het stappenplan voor het controleren van een identiteitsbewijs lees je hier.

Het is vooralsnog niet mogelijk om deze controle uit te voeren met een iPhone.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000