Consumeren en delen van beursfeiten en meningen

© CIDimport

Consumeren en delen van beursfeiten en meningen

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 3 maart 2012 - 08:04

Aangepast: 16 november 2022 - 09:24

Redactie

Leef je er voor om helemaal op de hoogte te blijven van jouw favoriete aandelenfondsen? Dan is de StockTwits app echt iets voor jou. Het is namelijk een levendige community (yep, de voertaal is Engels) om handelsgerelateerde informatie met elkaar te delen.

StockTwits.com is de website waar in detail wordt uitgelegd wat de bedoeling is en aan welke regels iedereen zich dient te houden. Dit resulteert in on-topic informatie en daarmee een beter bruikbare tool. Als je je registreert, krijg je de mogelijkheid om zelf berichten te plaatsen en andere gebruikers te volgen. Berichten over een bepaald fonds (of onderwerp) worden van een speciale tag voorzien om ze te kunnen categoriseren. Waar bij Twitter de hashtag (#) wordt gebruikt, is dit bij StockTwits, heel toepasselijk, een $. Een bericht over het Apple-aandeel kan dus voorzien worden van de tag $AAPL in het bericht om er voor te zorgen dat niemand die beursnieuws over Apple wil lezen dit bericht zal missen. Bij het tappen op een bepaald fonds kan je naast de geposte berichten ook nieuws en een grafiek van de koersgeschiedenis bekijken.

De app is ingedeeld in vier tabs: Trending, Watch List, Streams en Settings. Trending laat de meest besproken fondsen zien en laat je zoeken op bedrijfsnaam of ticker. Op de Watch List kan je precies die fondsen toevoegen die je het vaakst bekijkt en altijd binnen handbereik wilt houden. Bij Streams vind je meer lijsten waar berichten in gecategoriseerd worden (waar Trending een voorbeeld van is). Een voorbeeld van een lijst is Suggested, welke posts bevat van gebruikers die door StockTwits als experts zijn gemarkeerd. Bij Settings kan je inloggen of registreren en wat standaardzaken als een korte app-uitleg bekijken.

Kortom

Stocktwits is een app voor de echte beursfreak. Het gaat allemaal om het delen van handelsgerelateerde informatie, welke overzichtelijk worden weergegeven door de "$" tags die worden gebruikt in de posts. Dit maakt dat StockTwits weer eens wat anders is dan de vele koersinfo-apps die de App Store rijk is.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000