Cisco protesteert tegen overname Skype door Microsoft

Netwerkgigant Cisco maakt bezwaar tegen de goedkeuring door de Europese Commissie van de voorgenomen overname van Skype door Microsoft.

Volgens Cisco krijgt Microsoft veel te veel invloed op de markt van het videovergaderen. Cisco vreest een gesloten systeem waar ander aanbieders geen toegang to krijgen. Zeker als Microsoft Skype gaat integreren in allerlei producten worden de kansen voor andere bedrijven om in te haken op het naar verwachting gesloten systeem erg moeilijk.


Cisco dient een bezwaarschrift in samen met het bedrijf Messagenet die zicht bezighoudt met Voip-communicatie. Cisco heeft niet echt bezwaar tegen de overname door Microsoft, maar wil meer voorwaarden die garanderen dat de markt voor video-communicatie open blijft voor andere bedrijven.


Microsoft kondigde vorig jaar aan Skype te willen overnemen voor 8 miljard dollar. De EC heeft in oktober aangegeven geen serieuze bezwaren te hebben tegen deze overname.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000