Chrome verbruikt straks veel minder ram

Een aankomende update voor Google Chrome moet de browser zuiniger om laten gaan met ram (werkgeheugen). Google claimt verbeteringen van onder meer veertig en vijftig procent ten opzichte van de huidige versie.

De verbeteringen worden doorgevoerd in de webversie van Google Chrome 55, die begin december uitkomt. Het Chrome-team dat aan het V8-deel (Javascript) werkt, geeft in een blogpost aan dat websites die veel gebruikmaken van Javascript straks 'veel minder ram verbruiken'. Voorbeelden zijn Reddit, Twitter, YouTube en Imgur. Deze websites nemen in Chrome 54 (en oudere versies) momenteel vrij veel ram in beslag. Dat kan zeker bij goedkopere computers en laptops voor vertragingen zorgen.

© PXimport

Google claimt dat de verbeteringen in Chrome 55 voor een soepelere gebruikservaring moeten zorgen, en onderdelen als 'heap memory' gemiddeld vijftig procent minder ram verbruiken. Het 'zone memory' neemt straks veertig procent minder ram in beslag. Ook geeft Google aan dat er gewerkt wordt aan het optimaliseren van Chrome voor budgetapparaten met minder dan 1GB ram. Concrete informatie ontbreekt echter nog. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000