Chrome telt meer dan 2 miljard actieve gebruikers

Google maakt trots bekend dat Chrome inmiddels op meer dan 2 miljard apparaten te vinden is en daarop actief gebruikt wordt. De zoekgigant noemt dat aantal op de Chrome Dev Summit.

Die 2 miljard omvat zowel de desktopversie van Chrome, als Chrome voor smartphones. Gezien 9 op de 10 telefoons tegenwoordig op Android draait en Chrome standaard op die toestellen aanwezig is, is het niet zo verwonderlijk dat Chrome zoveel gebruikers kent.

Populairste browser

Overigens was al een poosje bekend dat Chrome de meest gebruikte browser is. Eerder dit jaar haalde de browser wat dat betreft Internet Explorer in. en momenteel heeft Chrome een marktaandeel van 55 procent. 

Naast Chrome zijn er nog meer diensten van Google die meer dan een miljard gebruikers hebben, waaronder Maps, YouTube, de Play Store en uiteraard de zoekmachine zelf.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000