ByteScout PDF Multitool - Veelzijdig PDF-hulpje

© PXimport

ByteScout PDF Multitool - Veelzijdig PDF-hulpje

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 12 december 2020 - 13:54

Aangepast: 25 november 2022 - 10:41

Dirk Schoofs

Het is onhandig als iemand je een gescand pdf-bestand stuurt waarin alle tekst als een afbeelding is vastgelegd, zodat je het document niet eens op inhoud kunt doorzoeken. En soms wil je verschillende PDF’s samenvoegen tot één bestand. Dit zijn nog maar twee van de vele toepassingen die je moeiteloos uitvoert met PDF Multitool.

PDF-documenten hebben ontzettend veel voordelen en daarom worden ze zo vaak gebruikt voor handleidingen of projecten die gedrukt moeten worden. Dankzij het PDF-formaat ligt immers de lay-out vast, zelfs al beschik je niet eens over het gebruikte lettertype. Het nadeel is dan weer dat je bitter weinig aan zo’n pdf-bestand kunt aanpassen … tenzij je een tool als ByteScout PDF Multitool gebruikt.

Gegevens extraheren

De download is maar liefst 258 MB. Tijdens de installatie wordt er ook een soort koppeling toegevoegd om ByteScout-producten voor softwareontwikkelaars te downloaden, maar dat kun je uiteraard negeren. Eenmaal geïnstalleerd kom je eerst in een klein startmenu voor de toegang tot de verschillende functies van deze PDF-tool. De eerste categorie betreft gegevens-extractie. Hier kun je tekst en andere gegevens extraheren als txt-, csv-, xls-, xlsx,- xml- of json-bestanden. Op die manier zorg je bijvoorbeeld dat je de informatie van het PDF-bestand kunt bewerken in Microsoft Word of Excel. In een pop-upvenster bepaal je de parameters over de manier hoe je de informatie wil extraheren.

© PXimport

Werkomgeving

In plaats van het kleine menu kun je ook de gewone interface gebruiken waarin je bij de meer gespecialiseerde functies van deze tool komt. Zo kun je bijvoorbeeld tekst of afbeeldingen verwijderen of afbeelding uit het PDF-bestand halen. In het laatste geval leg je het output-formaat vast in het png-, jpeg-, tiff-, gif- of bmp-formaat.

In de groep Utilities zitten tools om pdf-documenten te splitsen of samen te voegen. Je kunt documenten roteren of afbeeldingen toevoegen aan een PDF-document, of PDF-documenten doorzoekbaar maken. Hierbij moet je aangeven welke taal de software moet gebruiken voor de tekstherkenning. En het is mogelijk om een PDF-bestand te verkleinen door de grootte van de afbeeldingen af te stemmen op de resolutie van een computerscherm.

© PXimport

Conclusie

Dit gratis programma mag niet ontbreken in een kantooromgeving. De software werkt veel sneller dan de veel online converters en dat merk je vooral bij het verwerken van lijvige gescande documenten.

8,0

ONS OORDEEL

ByteScout PDF Multitool

Pluspunten

Veelzijdig

Snel

Minpunten

Sommige functies zijn complex en vergen nogal wat instellingen

Conclusie

**Prijs** Gratis **Taal** Engels **OS** Windows **Website** [www.bytescout.com](https://bytescout.com/)...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000