Brein haalt uploads Nederlander offline

© PXimport

Brein haalt uploads Nederlander offline

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 26 november 2015 - 13:59

Aangepast: 16 november 2022 - 09:20

Redactie

Antipiraterijorganisatie Stichting Brein heeft een Nederlandse gebruiker van downloadsite Kickass Torrents via de rechter gedwongen zijn uploads offline te halen.

De Nederlander bood via bestandsdeelprotocol BitTorrent 826 torrents aan. Het grootste deel hiervan bevatten afleveringen van bekende series met Nederlandse ondertiteling. Lees ook: Brein schikt met Popcorn Time-programmeurs.

Inmiddels zijn deze niet meer beschikbaar. Brein had via de rechtbank Zeeland-West-Brabant een zogeheten ex-parte bevel toegewezen gekregen. Hierin wordt de uploader opgelegd dat hij moet stoppen met zijn activiteiten op straffe van een fikse boete. Volgens de stichting is Kickass Torrents de op dertig na bestbezochte site in Nederland.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000