Box brengt kunstmatige intelligentie naar de cloud

Box heeft woensdag Box Skills aangekondigd tijdens de BoxWorks conferentie in San Francisco. Skills is een nieuwe laag bovenop de bestaande cloud opslagdienst, die het voor gebruikers mogelijk gaat maken om content te doorzoeken middels zogenoemde ‘machine learning tools’. Onder meer video-, foto- en audiobestanden worden hiermee volledig doorzoekbaar op inhoud.

Box Skills wordt ondersteund door technologieën van Google Cloud, IBM Watson en Microsoft Azure. Door kunstmatige intelligentie diep met het platform te verweven zullen gebruikers en ondernemers volgens Box sneller en vooral slimmer met hun opgeslagen data om kunnen gaan. “We zien dat gebruikers vaak een enorme hoeveelheid ongeordende ‘ruis’-bestanden op Box zetten”, vertelt Box CPO Jeetu Patel tegenover Computer!Totaal. “Deze, vaak belangrijke, bestanden zijn daardoor moeilijk terug te vinden en dat kost onnodig veel tijd en extra werk.”

Volgens Patel kan de gebruiker straks, wanneer Box Skills in 2018 wordt uitgerold, data inzichtelijker maken, patronen ontdekken tussen verschillende bestanden en zonder zoekopdracht al zien welke content aandacht nodig heeft. “Het maakt volledig nieuwe zakelijke processen mogelijk die gebruikers volledig op maat kunnen maken voor hun eigen workflow.” Aldus Patel.

Zelf knutselen met Box Skills

Op BoxWorks 2017 heeft Box een preview gegeven van de drie eerste Box Skills die momenteel worden ontwikkeld. Deze skills moeten een oplossing bieden voor veelvoorkomende gebruiksscenario's, waaronder: audioherkenning, videoanalyse en beeldherkenning. Daarnaast heeft het bedrijf ook de Box Skills Kit geïntroduceerd, een reeks ontwikkelaarstools bedoeld voor het ontwikkelen van aangepaste Skills. Hiermee kunnen verschillende processen aan elkaar gekoppeld worden. Als voorbeeld van deze Custom Skills werd op BoxWorks de inzet bij een klantenservice getoond. Skills maakt het voor een dergelijke afdeling mogelijk om bijvoorbeeld gespreksopnamen met klanten te verwerken. Zo kan een afdeling automatisch prioriteiten signaleren, productnamen identificeren die positieve (of negatieve) reacties van klanten oproepen en een volledige transcriptie laten maken van het gesprek.

© PXimport

Box Graph

Tot slot deed CEO Aron Levie tijdens de keynote nog Box Graph uit de doeken. Graph is een netwerk van content, relaties en activiteiten, eveneens gebaseerd op de nieuwe intelligentie-laag die aan de dienst wordt toegevoegd. Box Graph wordt volgens Levie voortdurend aangevuld met technieken voor machine learning, en beheert aan de hand van de ingebouwde machtigingen ook de beveiliging van alles wat hierbinnen gebeurt. Op deze manier zijn gegevens altijd in een afgesloten instantie opgeslagen en kunnen gebruikers alleen die bestanden zien waarmee interactie is toegestaan.

De eerste nieuwe ervaring ondersteund door Box Graph is Feed. Een gepersonaliseerde activiteiten feed die de meest relevante updates, inzichten en content voor afzonderlijke Box-gebruikers signaleert en aanbiedt. Zo zou een gebruiker sneller moeten zien waar ze aandacht aan moeten besteden en blijven ze op de hoogte van de content waaraan samengewerkt wordt in een team.

© PXimport

Beschikbaarheid Box Skills

Het Box Skills raamwerk, de Skills Kit en de Skills voor audio- en videoherkenning zijn momenteel in ontwikkeling. Verwacht wordt dat begin volgend jaar een bètaversie en prijsinformatie beschikbaar is. De Skill voor beeldherkenning waarbij gebruik wordt gemaakt van Google Cloud is inmiddels in bétaversie beschikbaar. Box Feed is ook volgend jaar beschikbaar voor gebruikers van Box.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000