© PXimport

BlueStacks - Android op je pc

Geplaatst: 28 juni 2016 - 03:07

Aangepast: 14 december 2022 - 11:50

Richard Veenstra

Om een bepaalde Android-app of -game te kunnen draaien, hoef je niet per se over een Android-apparaat te beschikken. Met BlueStacks installeer je een virtuele Android-machine op je pc of Mac.

Er zijn meerdere mogelijkheden om Android op je pc te draaien, maar BlueStacks is verreweg het makkelijkst. Je kunt het programma gratis gebruiken, maar dan word je wel verplicht om eens in de zoveel dagen een app te installeren. Wil je zonder deze reclame-uitingen met BlueStacks werken, stap dan over op de Premium-versie voor 2 dollar per maand. Lees ook: 11 tips voor Android op je pc met BlueStacks.

Installatie

Na installatie moet je je Google-accountgegevens invoeren zodat je gebruik kunt maken van de Google Play Store. BlueStacks heeft zijn eigen Android-omgeving en het lijkt erop dat er al een heleboel apps zijn geïnstalleerd, maar feitelijk gaat het hier om suggesties voor apps. Wil je een app of game installeren, dan doe je dat middels de zoekfunctie op het startscherm.

Niet alle apps werken onder BlueStacks, maar het bedrijf vermeldt zelf dat het 96 procent van de apps en 86 procent van de games in de Google Play Store ondersteunt. Dat is best veel en de meeste apps zullen dan ook gewoon draaien onder BlueStacks. Aan de boven- en linkerkant van het scherm vind je een paar knoppen om BlueStacks mee te bedienen of te configureren. Bij games is het vooral handig om even op de WASD-knop te klikken. Hiermee koppel je toetscombinaties aan typische smartphone- of tabletbewegingen.

 

© PXimport

De WASD-knop is handig om toetscombinaties aan specifieke smartphone- of tabletbewegingen t koppelen.

Menu's

Aan de linkerkant vind je het algemene menu. Hier importeer je bijvoorbeeld gemakkelijk een bestand van je pc in BlueStacks, maak je een schermafbeelding of draai je het beeldscherm. Wil je een app installeren die niet in de Google Play Store voorkomt, dan kun je bovendien met de APK-knop een apk-bestand laden. Als je het standaard startscherm wilt wijzigen, installeer dan een app als Nova Launcher. Na installatie kun je deze app-launcher als standaard instellen en lijkt BlueStacks meer op een traditioneel Android-systeem.

Conclusie

Is BlueStacks de ultieme Android-emulator voor je pc? Ik zou bijna zeggen van wel. De meeste apps en games draaien soepel en je hebt een vrij volledige set aan functies tot je beschikking om het meeste uit de apps te halen. Dat BlueStacks het gros van de inhoud in de Google Play Store ondersteunt, is natuurlijk een groot pluspunt. Minpuntje is de opdringerige reclame als je niet bereid bent om 2 dollar per maand neer te tellen voor een Premium-abonnement. Het standaard beginscherm is een beetje onoverzichtelijk, maar BlueStacks is makkelijk te installeren en biedt een bijna perfecte Android-ervaring voor de pc of Mac.

8,0

Ons oordeel

Pluspunten

Makkelijke installatie

Ondersteunt het gros van de Android-apps

Toetscombinaties te configureren

Minpunten

Opdringerige reclame bij de gratis versie

Standaard startscherm onoverzichtelijk

Conclusie

BlueStacks ---------- **Prijs** Gratis met reclame; $ 2,- per maand **Taal** Nederlands **OS** Windows Vista/7/8; OS X **Website** [www.bluestacks.com](http://www.bluestacks.com/)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten