Bitdefender Total Security Multi-Device 2015 - Virusvanger voor alle apparaten?

© PXimport

Bitdefender Total Security Multi-Device 2015 - Virusvanger voor alle apparaten?

Geplaatst: 16 juni 2015 - 11:49

Aangepast: 14 december 2022 - 15:29

Edmond Varwijk

Als het pakket met de beste antimalwaremodule automatisch ook het beste beveiligingsprogramma is, dan hoeft niemand verder te kijken dan Bitdefender. Het komt vaak als winnaar uit vergelijkende tests van beveiligingsproducten. Dus waarom nog verder kijken?

Total Security Multi-Device is de meest uitgebreide beveiligingsoplossing van Bitdefender. Het bestaat uit antivirus en antispyware, een scanner die controleert of er updates ontbreken of onveilige software is geïnstalleerd, software voor het optimaliseren van Windows, een module voor veilig internetbankieren, bescherming tegen onveilige websites, een firewall, ouderlijk toezicht en antispam. Plus online opslag, antidiefstal en bestandsversleuteling (als extra ten opzichte van het iets goedkopere Bitdefender Internet Security). Het onafhankelijke antimalware-testlab AV-Comparatives riep Bitdefender uit tot het beste beveiligingsproduct van 2014. Alleen is goede beveiliging meer dan alleen virussen vangen.

Wisselende indrukken

Juist op andere vlakken laat Bitdefender een gemengde indruk achter. Neem SafePay, de module voor veilig internetbankieren. Bitdefender herkent internetsessies met je bank en verplaatst deze naar een aparte browser in een afgeschermde 'sandbox'-omgeving. Een prima beveiligingsmaatregel, maar helaas is de op Chromium gebaseerde SafePay-browser niet volledig compatibel met sommige belangrijke betaalsites. Hierdoor mislukt soms een betaling of (erger) wordt deze onterecht als mislukt gemeld. Vergelijkbare functies bij Kaspersky en G Data werken beter.

 

© PXimport

De producten van Bitdefender hebben een overzichtelijke bijna luxe interface en zijn daardoor gemakkelijk te gebruiken.

Wallet is de digitale kluis voor accountgegevens en wachtwoorden. Deze werkt erg prettig, maar mist online synchronisatie tussen meerdere apparaten, wat toch een beetje vreemd is voor een pakket dat voor meerdere apparaten bedoeld is. Wallet werkt verder alleen op Windows, net als alle minder voor de hand liggende functies voor systeemonderhoud en optimalisatie. Bitdefender voor Mac biedt wel bescherming tegen OSX-malware, veilig surfen en bescherming van privégegevens, maar geen Wallet en ook geen veilige online back-up met Safebox.

Bij de mobiele apparaten richt Bitdefender zich exclusief op Android, voor iOS-apparaten is geen beveiliging beschikbaar. Bitdefender beschermt Android-smartphones en -tablets tegen malware, biedt een veilige browser en de biedt de mogelijkheid een verloren apparaat op te sporen en op afstand te wissen. Opties zoals het maken van een foto of het laten afgaan van een alarm ontbreken nog, al heeft Bitdefender die wel voor een volgende update aangekondigd.

Conclusie

Of de beste antivirusjager ook het beste beveiligingspakket heeft, hangt af van de behoefte. Wil je alleen één of meer pc's beveiligen, dan is Bitdefender een goede keuze, al ligt de goedkopere versie Bitdefender Internet Security dan meer voor de hand dan deze totaalversie. De claim 'multi-device' maakt Bitdefender nog onvoldoende waar en ook op andere punten is er nog ruimte voor verbetering.

 

© PXimport

Bitdefender Total Security biedt verschillende onderdelen voor systeemoptimalisatie voor Windows.

Keuze antivirus

Regelmatig testen wij antivirussoftware. In ons dossier van alle reviews kun je kiezen welk antivirusprogramma het beste bij je past.

6,0

Ons oordeel

Pluspunten

Prestaties

Antimalware

Minpunten

Beveiliging buiten het scannen

Licentie per apparaat

Grote verschillen Windows, OS X en Android

Conclusie

Bitdefender Total Security Multi-Device 2015 -------------------------------------------- **Prijs** € 79,95 (5 apparaten, 1 jaar); € 99,95 (10 apparaten, 1 jaar) **Taal** Nederlands (grotendeels) **OS** Windows; OS X; Android **Website** [www.bitdefender.nl](http://www.bitdefender.nl/)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten