Het downloaden uit nieuwsgroepen is niet altijd legaal, maar neemt nog altijd in populariteit toe. Logisch: het gaat snel en het aanbod is enorm. Een goede reden om uit te zoeken met welke software dit het gemakkelijkst is! Vandaag bekijken we BinTube Pro.

Deze relatieve nieuwkomer integreert naadloos de VLC Mediaspeler en belooft de gebruiker daarmee beeld en geluid al tijdens het downloaden; streaming media, dus. Kan dat? Kan dat ook voor media die helemaal niet bedoeld zijn om te streamen? Het antwoord is: nou en of!

Na een voorzichtig experimentje met een mp3 (die vrijwel direct begint te spelen) leggen we de lat wat hoger met een flac-bestand: ook geen probleem. Een avi-filmpje dan? BinTube draait er z’n hand niet voor om. Hoewel dat soort download vaak als zip- of multipart-rar-bestand is, decodeert BinTube ze on-the-fly. Zelfs de multipart-rar van een dvd in iso-formaat speelt al lang voor de downloadmeter de waarde van 1 procent bereikt heeft. In feite speelt BinTube alles wat VLC Mediaspeler aan kan, zolang uw downloadsnelheid maar hoog genoeg is, dus ook hd-films in 1080p-kwaliteit.

Leuk, maar hebt u er ook wat aan? Dat is een kwestie van smaak. Voor een (hd-)film zien we het nut wel – al moet de download natuurlijk wel 100 procent compleet zijn, anders stokt het afspelen op enig moment in afwachting van reparatiebestanden. Voor de probeerbestanden (samples) die van films vaak worden mee gepost om de kwaliteit te beoordelen, is het uiteraard handig, maar buiten de newsreader om even dubbelklikken op het gedownloade bestand kan natuurlijk ook. Voor muziek zien we nauwelijks meerwaarde. Daar komt bij dat de zoekmachine binnen BinTube matig presteert, het programma geen multiserversupport biedt, traditioneel gebruik van nieuwsgroepen niet mogelijk is en de prijs fors is.

PluspuntenMinpuntenConclusie

  • integratie met VLC-player

  • matige zoekmachine

  • geen multiserversupport

BinTube introduceert een interessante innovatie, maar laat op andere gebieden te veel steken vallen.

7,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

Minpunten

Conclusie

...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000