© PXimport

Beeld verbergen in Word

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 17 september 2021 - 04:52

Aangepast: 25 november 2022 - 11:09

Dirk Schoofs

Je ontvangt een Word-document met ontzettend veel grafieken, foto’s en pictogrammen die je pc vertragen of die je gewoon afleiden? Of je wilt een document afdrukken, zonder plaatjes. Er zijn manieren om alle afbeeldingen in één keer te laten verdwijnen.

Stap 1: Zoeken en vervangen

De eerste manier is de meest drastische oplossing, waarbij je aan Word vraagt alle plaatjes te verwijderen met de functie Zoeken en vervangen. Daarvoor gebruik je in het tabblad Start bij de groep Bewerken de knop Vervangen. In het vak Zoeken naar typ je ^g en laat je het vak Vervangen leeg. Test dit even, zodat je zeker weet dat de truc werkt door op de knop Volgende zoeken te klikken. Als je merkt dat Word telkens van afbeelding naar afbeelding springt wanneer je op deze knop klikt, dan kun je met een gerust hart op de knop Alles vervangen klikken. Deze truc verwijdert alle grafische elementen in het document. Als je wilt, kun je met Bestand / Opslaan als een versie zonder afbeeldingen opslaan.

© CIDimport

Stap 2: Lege vlakken tonen

Is vorige stap te ingrijpend, want je verwijdert per slot van rekening alle plaatjes, dan kun je ook alle afbeeldingen in het document behouden, zonder dat je ze te zien krijgt. Hiervoor ga je via Bestand naar Opties. Kies de rubriek Geavanceerd aan de linkerkant en scrol dan rechts naar beneden, tot je bij het onderdeel Documentinhoud weergeven komt. Vink hier de optie Aanduidingen voor afbeeldingen weergeven aan. Hierdoor worden de afbeeldingen vervangen door lege vlakken die de grootte van iedere afbeelding aanduiden, maar niet de inhoud.

© CIDimport

Stap 3: Tekst printen 

Misschien wil je de afbeeldingen wel op het scherm zien, maar wil je er geen inkt aan verspillen. Er is een aantal manieren om dit te doen, maar de volgende manier lijkt ons de makkelijkste. Ga via Bestand naar de Opties en kies in de linkerkolom de rubriek Geavanceerd. Aan de rechterkant ga je naar de rubriek Afdrukken en daar zet je een vinkje bij Conceptkwaliteit gebruiken. In de conceptmodus zal Word het document niet alleen veel sneller door de printer jagen, maar verschijnen er ook lege vakken op de plaatsen van de afbeeldingen. Dit is een alles-of-niets oplossing. Als je bepaalde afbeeldingen in het document wilt weergeven en andere niet, dan zal deze oplossing niet werken.

© CIDimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000