De populaire koptelefoonfabrikant Beats Audio wil af van partner HTC. HTC kocht enkele jaren geleden een aandeel van 50,1 procent in Beats Audio, maar sinds de smartphonefabrikant in zwaar weer geraakt is, probeert Beats Audio zichzelf weer uit te kopen.

HTC spendeerde in 2011 zo'n $ 300 miljoen voor een meerderheidsbelang in Beats Audio, maar nog geen jaar later spendeerde de geluidsfabrikant $150 miljoen dollar om 25 procent van de aandelen terug te kopen. Nu de financiële situatie voor HTC alleen maar penibeler is geworden, wil Beats Audio liever ook de laatste 25 procent terugkopen. Het bedrijf zou inmiddels op zoek zijn naar een nieuwe investeerder. Wat dat zou betekenen voor de smartphones van HTC, die uitgerust zijn met speciale Beats-techniek, is niet duidelijk.

Beats Audio heeft sinds 2010 zijn winst zien vervijfvoudigen naar ongeveer $ 1 miljard per jaar. Het bedrijf heeft 59 procent van de totale Amerikaanse markt voor premium koptelefoons in zijn bezit. HTC presteert juist kwartaal na kwartaal ondermaats, alhoewel het management verwacht het tij te kunnen keren tegen het einde van dit financiële jaar.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000