Asus, Gigabyte, ECS of MSI stopt binnen drie jaar

Binnen drie jaar zal één van de vier grootste moederbordfabrikanten stoppen met de productie van moederborden. Dat voorspelt MSI, dat samen met Asus, Gigabyte en ECS tot deze top-vier behoort.

Binnen drie jaar zal de markt te verzadigd zijn om vier fabrikanten toe te staan.

Volgens MSI zullen de ontwikkelingen in de komende paar jaar ervoor zorgen dat de industrie niet voldoende groeit om alle vier de fabrikanten draaiend te houden. De moederbordindustrie wordt gekenmerkt door steeds forsere research-and-developmentkosten; wanneer deze industrie stagneert zal het voor producten onhoudbaar worden te blijven innoveren.

In de afgelopen jaren zijn kleinere, second-tier fabrikanten al van de markt verdwenen of samengegaan. De huidige top vier is als volgt: Asustek (21 miljoen moederborden in 2008), ECS (21 miljoen moederborden), Gigabyte (19 miljoen moederborden) en MSI (16 miljoen moederborden).

DigiTimes

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000