Apple Music weigert ondersteuning voor Chromecast Audio

© PXimport

Apple Music weigert ondersteuning voor Chromecast Audio

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 1 oktober 2015 - 06:15

Aangepast: 24 november 2022 - 11:38

Jelle Peterse

Google's nieuwe Chromecast Audio ondersteunt een indrukwekkende lijst van muziekdiensten, waaronder Play Music, Deezer, Pandora, Audible en marktleider Spotify. Maar Apple Music ziet opvallend genoeg af van een samenwerking.

Volgens een woordvoerder van Google is dit niet een snauw van Google, maar heeft Apple een samenwerking afgewezen. Google zou Apple wel degelijk verzocht hebben om ondersteuning voor de nieuwe Chromecast Audio in te bouwen in Apple Music. Lees ook: Nieuwe Chromecast wordt kleurige dongel.

Ondersteuning voor Chromecast is geen taak van Google, maar van app ontwikkelaars. Dat is ook bij Apple Music zo. Apple moet zelf ondersteuning voor de Chromecast bieden, niet Google.

In een reactie laat Google weten:

[quote]"We have an open SDK, and any developer can write to that SDK to support cast. So if Apple does that, then it supports iTunes Music."[/quote]

Het is opmerkelijk dat Apple geen ondersteuning biedt, omdat het wel werkt aan een Apple Music app voor Android.

Apple heeft zelf nog geen commentaar gegeven.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000