Apple het meest waardevolle bedrijf

De geschatte marktwaarde van Apple is gisteren gestegen naar een tot nu toe hoogst mogelijke positie. Apple is nu het meest waardevolle bedrijf, gemeten naar beurswaarde en overtreft hiermee oliemaatschappij Exxon Mobil die tot nu toe deze positie innam.

Ondanks de heftig in beweging zijnde aandelenkoersen en de onrust op de effectenbeurzen is er dus ook nog iets positiefs te melden. De totale waarde van de Apple-aandelen bereikte de nieuwe mijlpaal van $337 miljard, terwijl Exxon Mobil op $331 miljard dollar stond bij het sluiten van de beurs. In totaal steeg de waarde van de Apple aandelen dit jaar met 12,8 %.

Of de door velen geliefde fabrikant van computers en elektronische gadgets ook op de beurshandelaren veel indruk maakt, is nog maar de vraag. Exxon maakt nog vier maal zoveel omzet dan Apple, maar heeft het momenteel moeilijk door de dalende olieprijs. Hoe dan ook, op dit moment mag Apple zich verheugen op de status van meest waardevolle bedrijf. Dat kan morgen zo maar weer anders zijn.

 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000