Apple begint nieuw offensief tegen Samsung

Apple begint een nieuwe rechtszaak tegen Samsung. Dit keer richt Apple zijn pijlen tegen de verkoop van de Galaxy Nexus. Dit is Google’s nieuwste telefoon met Android 4, Ice Cream Sandwich.

Apple verzoekt een federale rechtbank in Californië om de verkoop van de Galaxy Nexus te verbieden.  Het gaat hier feitelijk niet zozeer om Samsung maar meer tegen Googles nieuwste software voor smartphones: Android 4. Volgens Apple maakt deze software inbreuk op vier patenten van Apple. Het gaat bijvoorbeeld over  vrij algemene zaken als de schermontgrendeling en het zoeken van informatie via steminvoer.

Apple en Samsung liggen al geruime tijd met elkaar in de clinch over wederzijdse schendingen van patentrechten. Omdat her hier vooral om Android 4 gaat, lijkt de aanklacht indirect meer tegen Google gericht. Ook HTC en Motorola zijn met Apple  in procedures over patenten verwikkeld. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000