Apple-baas: 'iOS en OS X blijven gescheiden'

Apple is niet van plan om iOS en OS X samen te smelten tot één besturingssysteem dat zowel op tablets als op Macs en Macbooks draait. Dit in tegenstelling tot Microsoft, dat op pc en mobiel juist het tegenovergestelde doet met Windows 10.

Apple-topman Tim Cook spreekt daarover in een interview (via ZDNet). De vraag werd opgeworpen omdat de iPad Pro al veel op een laptop lijkt, zeker in combinatie met een toetsenbord - maar toch op iOS draait.

Volgens Cook 'gelooft Apple niet in één OS voor pc en mobiel', omdat 'beide platformen daaronder zouden lijden'. Wel is het de bedoeling dat iOS en OS X goed op elkaar aan blijven sluiten.

OS X 10.11

Apple rolde kortgeleden iOS 9 uit en het besturingssysteem is inmiddels op meer dan de helft van alle iPhones geïnstalleerd.

OS X 10.11 (El Capitan) is sinds vandaag beschikbaar.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000