Apple aangeklaagd vanwege dodelijk ongeluk door FaceTime

Een Amerikaans echtpaar van wie de dochter is doodgereden door een automobilist die tijdens het rijden FaceTime gebruikte, heeft Apple aangeklaagd. Ze vinden dat het bedrijf een beveiligingsfunctie hadden moeten inbouwen waarmee het niet mogelijk is om de app tijdens het autorijden te gebruiken.

Op kerstavond 2014 reed de automobilist het 5-jarige kindje aan, die direct aan haar verwondingen overleed. De bestuurder gebruikte op het moment van de dodelijke aanrijding de FaceTime-app die standaard op Apple-telefoons is geïnstalleerd.

Apple had in 2008 al patent aangevraagd op de blokkeerfunctie van FaceTime, waarbij de app niet is te gebruiken tijdens het autorijden. Hoe deze techniek precies in zijn werk gaat, is echter niet helemaal duidelijk. Het patent was in 2014 goedgekeurd, maar Apple lijkt de functie niet te hebben toegepast.

De bestuurder wacht een uitspraak van de jury af voor doodslag.
 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000