Android Lollipop heeft accuproblemen

De uitrol van Android Lollipop loopt vertraging op, omdat het besturingssysteem een ware aanslag is op je accuduur. De nieuwste versie van Android, 5.0, zou de batterij van je telefoon veel langer moeten laten meegaan maar trekt in werkelijkheid juist alle stroom eruit. Google heeft al een oplossing klaarliggen.

Dat meldt Android Police. Het nieuwe besturingssysteem wordt langzaam uitgerold voor onder andere de Nexus 5, maar daar blijkt de accuduur dramatisch slecht te zijn.

Wifi-bug

Die bug lijkt te zitten in de wifi-instellingen van het apparaat. De Nexus waarop Android Lollipop werd geïnstalleerd sprong namelijk in de ontwaakmodus als de wifi aanstaat, waardoor het apparaat significant meer stroom verbruikt. Na een dag gebruik kon volgens sommige gebruikers wel 60 tot 70% hoger liggen dan normaal.

Google is er inmiddels achter dat het om een softwarefout gaat, die inmiddels ook al is gerepareerd in het nieuwe besturingssysteem. Het is nog niet duidelijk voor welke telefoons Android Lollipop later uitkomt.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000