Altijd toegang tot je pc - Zo log je thuis in met TeamViewer

© PXimport

Altijd toegang tot je pc - Zo log je thuis in met TeamViewer

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 22 december 2015 - 08:20

Aangepast: 24 november 2022 - 11:44

Redactie Computer!Totaal

Je hebt altijd je zaakjes prima voor elkaar, maar net die ene dag dat je dat ene document nodig hebt, ben je dat thuis vergeten uit te printen en is er niemand die bij je computer kan. Dan is TeamViewer een prachtige tool. Maar wat als er niemand aan de andere kant is om de verbinding te accepteren?

Installeren

Het zou natuurlijk niet goed zijn wanneer iedereen met TeamViewer zich zomaar toegang tot je computer zou kunnen verschaffen. Om die reden was TeamViewer van oorsprong zo opgezet dat er door de externe computer via het programma contact werd gemaakt met de doelcomputer (uiteraard ook met TeamViewer daarop), waarop vervolgens een geheime code moest worden ingevoerd. Zo werkt het programma nog steeds, maar er is tegenwoordig een slimmere optie. Wel dien je nog steeds TeamViewer geïnstalleerd te hebben. Via www.teamviewer.com is TeamViewer gratis te downloaden. Lees ook: Veilig surfen via een VPN-dienst.

Account maken

Om altijd en overal in te kunnen loggen op een computer waar TeamViewer op is geïnstalleerd, dien je een account aan te maken. Klik op Ik heb nog geen TeamViewer account en vul de gegevens in die van je worden gevraagd. Eenmaal aangemeld klik je rechtsboven op Toevoegen / Computer toevoegen / Bestaand apparaat toevoegen. Start nu TeamViewer op je computer en kopieer het ID naar het veld TeamViewer-id op de website. Geef de computer een naam bij Alias, vul een wachtwoord in en klik op Computer toevoegen. De computer is nu gekoppeld aan je TeamViewer-account. Vervolgens klik je in TeamViewer op het potlood naast het veld Gebruik uw persoonlijke wachtwoord. Geef een wachtwoord in om ervoor te zorgen dat TeamViewer altijd toegang tot je computer kan verlenen.

© CIDimport

Maak online een account aan om je computer aan te koppelen.

Verbinden

Op deze computer ben je nu klaar. Het enige dat je hoeft te doen, is ervoor te zorgen dat deze computer aan blijft (want met een computer die uit staat kun je niet verbinden). Wanneer je nu onverwacht verbinding moet maken met deze computer, installeer je TeamViewer op de computer waar je je op dat moment op bevind. Meld je aan met het account dat je op de website hebt aangemaakt en je computer zal automatisch worden gevonden, waarna je kunt verbinden en de computer kunt 'overnemen'.

© CIDimport

Smartphone-app

TeamViewer is niet alleen beschikbaar op pc's en laptops, er is ook een smartphone-app. Ideaal voor als je onderweg bent en een bestand nodig hebt, of gewoon alvast iets wil doen voor je op je werk bent. De app is beschikbaar voor iOS, Android en Windows Phone en beschikt over tal van functies die ook in de desktopversie zijn terug te vinden. Zo kun je documenten en programma's bekijken of servers beheren. De apps zijn net als de desktopversie gratis en zijn zeer makkelijk in het gebruik. Als je veel onderweg bent, is de TeamViewer-app een ideale oplossing.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000