Allo vs. WhatsApp - Dit is waarom je gaat overstappen

Allo vs. WhatsApp - Dit is waarom je gaat overstappen

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 20 mei 2016 - 06:29

Aangepast: 24 november 2022 - 11:58

Lub Snoek

Google heeft een aantal zaken aangekondigd op de jaarlijkse I/O en eentje daarvan is een nieuwe berichtenapplicatie, genaamd Allo. In tegenstelling tot veel andere diensten van Google, heb je voor deze applicatie geen Google-account nodig; het enige wat je nodig hebt is een telefoonnummer.

Als berichtenapplicatie is Allo rechttoe-rechtaan en net als vergelijkbare applicaties is het mogelijk om je berichten aan te vullen met emoji en stickers. Er zijn echter een aantal functies die Allo anders maken dan zijn grootste concurrent: WhatsApp. Lees ook: 5 dingen die je moet weten over Google's Android N.

De nieuwe functies van Allo

Als je een woord typt, kun je bijvoorbeeld over het scherm slepen om een woord groter of kleiner te maken. Zo kun je intonatie toevoegen aan je berichten en heb je geen schreeuwende hoofdletters meer nodig.

Bij het verzenden van een foto is het mogelijk om te tekenen op de foto die je wil versturen. Zo kun je foto's en afbeeldingen personaliseren.

Google heeft nog een nieuwe functie geïntegreerd, genaamd 'Smart Reply'. Dankzij deze functie leert Allo de gebruiker kennen en voorspelt op basis van eerdere berichten een suggestief antwoord.

End-to-end-encryptie

Je hoeft met Allo ook niet bang te zijn dat overheidsinstanties of onbekenden je berichten meelezen. Hoewel Google net als WhatsApp encryptie gebruikt, heeft Allo een zogeheten incognitomodus. Hiermee kun je een vervaldatum instellen voor je berichten en na de vervaldatum worden de berichten definitief gewist. Berichten worden ook voorzien van end-to-end-encryptie.

Allo is deze zomer beschikbaar voor Android en iOS.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000